Herkese merhaba. 27 aylık bir oğlum var hamdolsun. Doğum yaptığım hiçbir şekilde sütüm olmadı. Yani ne denir tam olarak bilmiyorum ama bir şekilde sütüm inmedi. Göğsüme bi kaç dakika masaj yapıp elimle sağmaya çalıştığımda bir küçük damla kadar çıkıyordu. O da her zaman değil. Daha da artmadı. Etrafımda görüyorum yeni anneler bile hafiften memesini sıkınca kolostrum çıkıyor. Ama ben büyük bir çaba sonucu sıktığımda minik bir damla çıkıyordu sadece. Asla fazlası olmadı. Zamanla o damla da gelmedi zaten. Ve ben sürekli emzirmeye çalıştığım halde böylw birşey yaşadım. Anlamadığım şu ki doğar doğmaz küveze konulan ve hiç emmeyen bebek annelerinin bile sütü geliyor ama benim hiç inmedi 😞
bebeğimin doğduğunun ikinci günü enfeksiyondan dolayı 5 günlük küvöz maceramız oldu. 3 saatte bir gidip emziriyordum. Sütüm neden inmedi bilemiyorum.
Ben bebeğimi mama ile büyüttüm. Yanlış anlaşılma olmasın mamaya karşı biri hiçbir zaman olmadım. Anne sütünün olmadığı, az geldiği yerde mama süper kurtarıcı. Sadece anlayamadığım sütümün neden inmediği. Yani az olanı duydum ama hiç olmayanı hiç duymadım şuana kadar. Benim gibiler var mı merak ediyorum.
İkinci bebeği düşünüyorum arkadaşlar. Aynı sorunları yaşamak istemiyorum. İnternetten biraz araştırma yaparken bu foruma denk geldim. Bu konuda bilgisi olan var mı ? Yardımcı olabilir misiniz acaba?
Şimdiden herkese teşekkürler.