Melisdas Kızlar ek gıdaya kaçıncı ayda başladınız? Benim kızım 4 ay 15günlük 1 aydır anne sütü almıyor devam sütü ile besleniyor bugün doktorumuz bir hafta sonra ek gıdaya başla dedi ben yarın falan yavaştan tattırmaya başlamak istiyorum sizce ne yapmalıyım?
VDL-61 Melisdas benim kızımda 4 ay 15 günlük anne sütü+mama ile devam ediyorum.sordum doktoruma başla dedi.mama verme kendin yap dedi.bende minik minik meyve süzgeçi ile meyve verdim.tadını alsın diye eline havuç verdim.emiyor bayada hoşuna gitti.5.inci ay tam yapıcam
Bernauslu Melisdas yeme refleksi her bebekte olur bende bunu sormuştum doktorumuza daha vermiyoruz birşey bekliyoruz 6. Ayı her bebek yapar öyle demişti. Yani emmeyen bebek erken geçiyor ek gıdaya ama bilemedim dotklrunuz daha iyi bilir Sonuçta takibini yapıyor bebeğinizin.
Melisdas VDL-61 evet benim doktorum da kendin yapıp ver dedi şimdi yoğurtla başlayıp meyveler eklicem tabi 3 gün kuralına uyarak ilerlememi tavsiye etti😊
Melisdas Bernauslu kesinlikle bende biraz tedirginim yani doktor başla demeden başlamayan tiplerdenim ama ne yazikki 3.aydan sonra sütüm bitti ve devam sütü ile beslendi fakat şuan devam sütü yeterli gelmiyor hazır kaşık mamalar var onlardan vermeyi düşünmüyorum kendim bişeyler hazırlayıp vericem 3gün kuralına uyarak tabii
Bernauslu Melisdas aynen 3 gün kuralı önemli o zaman hafif seyler deneyebilirsin canım yoğurt mesela irmikli haşla içine istediğin meyveyi ez karıştır yedir canım kavun karpuz yasak 🚫 elma şeftali muz olabilir ama muzu çok verme aman kabız olabilir biz bir ara çok çektik kabızdan korkulu rüyam 😭 havuç ve kabak haşlayabilirsin diyecegım ama korkuyorum da daha küçük bebişin diye
Melisdas Ftmarzgar ek gıdaya geçişte karışık değil sırayla tek tip beslenme yani ilk yoğurtla başladık diyelim öğünlerde 3 kaşık verilir ve 3 gün verilir bebekte herhangi bir alerji kanlı mukus gibi bir şey olmadığında miktar arttılır ve sonra farklı besine geçilir oda o şekilde denenir karma beslenince bi sorun oldugunda neden oldugunu anlamak zor olur
Melisdas Bernauslu evet şimdi yoğurtla başlarım sonra meyveler denerim doktorum yavaş yavaş dedi hatta o sebzeleri pütür olmadan taze taze az az yapıp yedirebilrsin dedi
Melisdas Rumgay ek gıdaya geçişte karışık değil sırayla tek tip beslenme yani ilk yoğurtla başladık diyelim öğünlerde 3 kaşık verilir ve 3 gün verilir bebekte herhangi bir alerji kanlı mukus gibi bir şey olmadığında miktar arttılır ve sonra farklı besine geçilir oda o şekilde denenir karma beslenince bi sorun oldugunda neden oldugunu anlamak zor olur
Bernauslu Melisdas ilk sebze sonra meyve yedir canım meyve tatlı olduğu için sebzeyi yemiyorlar daha sonra