Drasya11 Tamamen fikir olsun diye açtım postu 😊 Özellikle el gıdaya yeni başlayan annelerimiz faydalanabilir ☺️ Akşam yemeğine hazırlık aşamasındayım. Oğlum 8.aylık menüsünde; elma-muz püresi, zeytinyağlı kuru fasülye püresi (tavsiye ederim) yoğurt var 💕 https://imgyukle.com/i/5LmtfP
Tbg Drasya11 maşallah yarasın bebeğinize. Bızım bugün menümüzde sabah lorlu pekmezli yumurta ve kefir, öğlen papya biberli peynirli krep, yoğurt ve köfte var. Arada da kurumeyve ve yaş meyve veriyorum. 8 aylık kızım.
minikailemmm Drasya11 az önce pirinçli salcalı tavuk sulu değişik Bi corba yaptım şehriyeye benzer ama pirinç koydum onu tuttum aksam meyve vs yer yatar 6 aylık 😊
Balkizlarim Drasya11 yeşil mercimek yemeği makarna yoğurt havuç mezesi ☺️👍 bizimle aynı yemeği yiyo 9 ay 7 günlüğüz 🥰
Giraysmom20 Drasya11 oğlum 6 aylık yoğurtlu sebze çorbası yaptım birazdan yiyecek gece ise meme time 😂
Pinars Neden hep püre veriyorsun. Böyle yemeği öğrenemezki. Çatalla ezip ver. Ben parça parça veriyorum meyveleri bile. Bazen eline tutuşturuyorum koparıp yiyor çok hoşuna gidiyor.
Drasya11 Pinars Çiğneyebileceği şeyler olursa veriyorum tabi hep püre vermiyorum 😊 fasülyenin zarını ayırabilmek için püre yapıp elekten geçirdim. Elma ve muz püresinin içinde de kuru üzüm olacak o kendi yer. Ama oğlum tam olarak taneli yiyemiyor bir kere boğazına durdu zor güç müdahale ettim. Yavaş yavaş tanelerin büyüklüğünü artırıyorum
Drasya11 Dorika Geliyor canım püre dediğime bakmayın, pirinç kuru üzüm vb şeyler de koyuyorum onları damağı ile ezip yiyebiliyor
Pinars Benim kızımda 8.5 aylık. Bi meyveleri bukadar püre veriyordum. Artık onuda vermiyorum Yemekleri hiç püre yapmadım.
Drasya11 Tbg Herkes omlet Krep gibi şeyler veriyor benim oğlum neden daha yiyemiyor 😔 sadece ilk zamanlar püre verdim sonra taneli vermeye gayret ettim yine de alışamadı
asyasare Drasya11 8.5 aylik kizim sabah khvaltida lorlu maydanozlu omlet yedik, oglen kus uzumu koydum onune yedi bir avuc kadar. aksam yemegi suan pisiyor. az zeytinyaginda 2 kup bebek salcasini kavurdun ( salcayi kapya biberden yaptim) icine kup kup dogranmis patates havuc ve kabak koydum. 2 yemek kasigida haslanmis yesil mercimek attim. 1 kup kemik suyu ve normal suyla suan kisik ateste pisiyor. tavsiye ederim tadi guzel oluyor. 👌 bu arada tabi ki annesi olarak siz daha iyi bilirsiniz ama taneli yemeye baslamalisiniz. kuru fasulyeyi direk veriyorim kizima ben. kendi salcasiyla soganiyla pisirip yediriyorm.
Drasya11 asyasare Maalesef büyük parçaları henüz yiyemiyor boğazında kalıyor çırpınıyor. Biraz daha küçük parçaları yiyebiliyor hep püre vermiyorum.. kuru fasulye mümkün değil direkt yiyemez çırpınıyor bu sefer ben panik oluyorum. Demek ki hazır değil daha az az vererek zamanla aşacağım bu sorunu
Serap11 Drasya11 3 gün sonra 8 aylık oğlum. Sabah muzlu pankek yaptım çok sevmişti onubla direk ağzına atmayı öğrendi :) Öğle yemeği olarak mücver ve yoğurt yedi. Birazdan da hurmalı irmikli muhallebi yapacağım. Sabah ve öğlen mamasını içiyor bir de 8 de uyurken içecek. 1 günümüz bu şekilde geçiyor :)
Gulfem07 Serap11 pankeke kabartma tozu eklediniz mi bende yaptım ama kabartma tozsuz olmadı hamur gibi oldu.
Etmeninannesi Drasya11 sabah peynirli omlet ara öğün meyveli puding öğle yemeği sebzeli köfte aksama da yoğurt çorbası
emasskaraman Kızım 19 aylık sabah çökelekli yumurta domates salatalık zeytin yedi, muz yedi, yoğurt yedi, kabaklı kıymalı pirinçli sebze yemeği yaptım onu yedi, yeşil mercimek çorbası yapmıştım onu da içti gece de arı mama pişirip yediricem ☺️
Etmeninannesi Drasya11 süt su pirinç unu çok az kakao pisirdim daha sonra ocaktan alınca şeftali ekledim. Kasenin en altına bebe biskuvisi üzerine puding
Tbg Drasya11 kaç aylık acaba olsun onunda Zamanı vardır aynı gelişimi göstermıyot bebekler çünkü, bnm bebegım 8 aylık sıvı seylerı bardakla içiyor yogurt kefır gıbı yada kendı eliyle yıyecek kaşık kullanmıyoruz desem yeri sevmıyorda