Safilokum en önemli belirtisi çocuğun bezden rahatsız olması . Bez kullanmaktan memnun olan bir çocuğu bezden kesmek çok zor maalesef . İkinci olarak da saklanarak tuvaletini yapması.
Ben oğlum 2 yaşını geçtiğinde biraktirdim sanırım 3 ay falan geçmişti 2 yaşını . Bez takarken çok zorlanıyordum hiç istemiyordu ve tuvaletini de köşelerde yapıyordu . Öncelikle bezini uyanınca çıkarıyordum direkt tuvalete götürüyordum hemen isiyordu ondan sonra saat tuttuyordum mesela 1 saatte kac kere isiyor su içtikten ne kadar sonra isiyor ona göre cisin geldi mi diye soruyordum tuvalete götürüyordum ya da lazimliga yapıyordu. Günde 1 2 saat sonra 4 saat sonra 5 6 saat derken gündüz komple kestim bezi . Daha sonra sabahları bezi hep kuru olunca gece de takmamaya başladım derken gece gündüz komple kestik biz . Altına çok kaçıracak bazen yaparken söyleyecek bazen koltuğa halıya iseyecek bunlara karşı sonsuz bir sabrıniz olması lazım her seferinde artık bezinin olmadığını ve tuvalete yapması gerektiğini tekrar ediyordum ve hiç kızmıyorum nereye yaparsa yapsın . Çocuğun ayından ziyade bezi bırakmayı istemesi önemli yani hazır olup olmadığını kendi belli eder.