1453merve Uyku eğitimi alan annelerimiz ;bebekleriniz gündüzleri kaç saat uyuyorlar acaba,yani toplam gün boyu değilde bir defa uyuttunuz ne kadar uyuyup uyanıyor🙂
Weib 1453merve ben kendim verdim uyku eğitimi günde 2kez uyuyor 10-12 arası ve15-17 arası akşam 8 gibi uyuyor 5 ay 14 günlüğüz ben 5. aydan sonra başladım uyku eğitimine
1453merve Necla61 ben de tam bilmiyorum ama doktorumuza sormuştum .hiç uyku düzenimiz yok gündüzleri uyumuyo fln diye o da daha çok küçük 5 6 aylık olsun da bi dedi ,ben eğitim almak istesem 5bittikten sonra düşünürüm şuan 69günlüğüz.
1453merve Weib ben de kendim vermeyi düşünüyorum şuan uykusu oldu mu heryerde uyuyo olmadı mı hiiç salla dur ,şimdi sallamadan bıraktırcam inşallah 5aydan sonra da eğitim düşünüyorum,çok zorlandınız mı siz peki destekli mi uyuyo
Weib 1453merve destekli uyuyodu daha önce kucakta yada memede şimdi her uykudan yarım saat önce emiyor yada mama veriyorum ilk günler zorlandı sürekli ağladığı anda sakinleştirip tekrar koydum beşiğine yanına uzandım bende öyle yaparken alıştı şimdi kendisi uyuyor müslim örtüsüne sarılıp
Weib Drkalpp gün içerisinde çok vakit geçirip uyku saatlerini not aldım ilk uykusu geldiğinde gözlerini ovuşturuyodu ilk gün beledikten ve gazını çıkarttıktan sonra yatağına koydum ve yanına uzandım ağladığında sakinleştirp tekrar koydum nerdeyse 10 15 kere sonrasında azaldı şimdi anlıyor kendi kendine eee diyo 😀
Weib delibirhatun evet arada şekerleme yapıyoruz 6 gibi oda isterse tabi diğer türlü oynamak daha cazip geliyor kendim verdiğim için daha düzen kurcaz
delibirhatun 1453merve#6970793 genelde 4.ay atağından sonra genelde başlanması isteniyor en kolayı bence 4.aydan sonra eğer dönmeyi bilmiyorsa o zaman baslanmali ben eğitimi ilk kendim başladım sonra eğitmenle devam ettim ama döndükleri zaman aşırı zor oluyor benimki durmadı bi türlü su an ıyiyiz şükür saatlerde çocuğunuza ayına gore değişiyor 7 buçuk ayligiz 3 uyku yapıyoruz 1 saat uyuyor ben uyandiriyorum 2 buçuk saatte 1 uyuyor gece de rüya ogunu yapıyorum uyanmasın diye su an devam ediyoruz eğitime
meryembrl Bu ara aksaklık oldugu için bazen yarım saat nadirde olsa 1, 1buçuk saati buluyor. Yer degisikliği yaptıgımz için zamanla eski düzenimize kavusacagımızı düşünüyorum
Ftsmhr Hifammm öncelikle uyku rutinleri oluşturmalısınız . Uykudan önce banyo pijama kitap okuma iyi uykular deme öpücük veya el sallama . Banyo şart değil. Sonra saat düzenlemesi yapmalısınız . 8. Aydan itibaren iki gündüz uykusu olmalı. Ve aralıkları 2.5 veya 3 saat geçmeli. En fazla toplam 2.5 saat uyumalı. Akşam 6 da uyanmış olmalı. 6 dam sonra uyku yok. Gece de 10 dam önce uyumuş olmalı . Nasıl uyutuyorsanız aynı şekilde biraz devam edin saatleri oturunca kendi kendine uyutmaya çalışın ilk zamanlar az ağlar ama hemen düzeliyor . Kendi kendine uyutmaya ise gece başlayın gündüz değil
Ftsmhr Hifammm işte bunu siz yapacaksınız 30 dk uyudu mesela açtı gözlerini yanına oturup tekrar uyuması için bekleyeceksiniz uğraşacaksınız. Gerekirse 30 dk daha uğraşın. Gece uykuları nasıl düzenli mi