Zeynepmusab 6 ay 2 günlk olduk . Ek gidada kabak havuc patates yogurt elma yedik 3 gün kuralı ile , şimdi bi sebze bi meyve olark kış sebze meyvesindenmi devam etmeliyim nasl olucak 😱
DeniZzZzbrn Zeynepmusab merhaba benim de bebeğim 6 ay 8 günlük bende patates havuç kabak pirinçli çorba yaptım peynir altı suyu kullandım. Elma armut şeftali avokado muz verdim meyve olarak. Bazen karıştırdım iki meyveyi. Bazen filesine koydum suyunu içti. Yoğurt verdim bazen içine meyve püresi koydum. Tarhana çorbası verdim. Ispanak suyu verdim. Bebek irmiği içine meyve püresi koydum. Şimdi kahvaltıda çeyrek yumurta sarısı ev yapımı lor peyniri bir damla pekmez veriyorum. Biz tadımlara beş ay bitince başlamıştık. O yüzden bunları tattırma şansım oldu. Fakat gözünüze çok gelmesin o kadar az verdim ki bir iki cay kaşığı bazen iki üç yemek kaşığı kadar mesela. Asla zorlamıyorum çünkü önemli olan tatması sadece bu donemde. Kış sebzesi olarak karnabahar brokoli verilebilir🌸
AsyaDuaOz @Eytufe mesela kabak vereceksin ilk gün bi çay kaşığı ikimci gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün 1 yemek kaşığı kadar sadecw haşlanmış,buharda pişmiş kabak tattıracaksın alerjisi var mı yok mu diye . Vereceğin her gıdayı böyle yapman gerek