zeyzey29 siz anne olarak içinizde bir şey varsa üzerinde durun dr unuza bir danışın yine de.Oğlum 9 aylık olucak o aylarda o da çok yapardı hemde sizinki gibi tek elini şu an yapmıyor.5,5 aylıkken burda görmüştüm ce e oynuyoruz diyenler vardı denedim oğlum gülmedi. Kısa Bir süre sonra güldü her bebek aynı değil ama yine de gözlemlemek lazım. Şu an 9 aylık gayet normal her şeyi çok şükür. ce e erken dönemde 5 6 aylıkken otizmi belli edebiliyormuş ama buna gülmemesi direk çocuğa otizm olabilir demek için yeterli değil özel eğitimci arkadaşlarım var hep soruyorum şöyle diyor; otizm olan birey erken dönemde bazı belirtiler verir ama otizm iletişim problemi bebeklikte sosyalleşme kısıtlı olduğundan bu 2 yaştan sonra saptanıyor ama mesela otizmli çocuğun eski videolarına bakınca vermesi gereken tepkileri vermediğini görüyoruz dikkatli olunca bunlar kendini erken dönemde de belli ediyormuş ama o tepkileri vermeyen çocuklara otizm diyemiyoruz çünkü her bebek aynı değil normal olan bebek de yapmayabilir demişti.Sizinki ce e ye tepki veriyormuş seslenince benimki de bakmadığı oluyor o aylarda küçük oluyorlar bir de bir hafta bile çocukta o kadar farkediyor ki. Motor gelişimi nasıl dönme oturma vs