Lavinto22 Merhaba, bebegim 6 ay 6 günlük. Bugun Hero Baby İyi geceler mama ve Aptamil kasik mama aldim . Bu donemde kullanan anneler var mi?
Fatma_FLZ Lavinto22 sadece anne sütü alıyorsa bence onlara gerek yok diye düşünüyorum yinede siz bilirsiniz Çünkü doktorumun tavsiyesi ile şu an ek gıda süreci 9.aya kadar anne sütü ile doyacak demişti Ilk tadıma kendi yaptığım yoğurt ile başlayıp kabak havuç patetes gibi sebzelr bitince de meyvelere devam Sonra bunlara alerjisi yoksa tuzsuz çorba ve yemeklere başladık azar azar Birde blender kullanma tavsiyem çiğneme ve yutma problemi yaşarsin ya elinle çatalla ezerek ver yada cam rende kullanabilirsin
mehtap92 Lavinto22 o zaman aldığınız mamaları bir kenara demekle başlamak istiyorum önce ❤ bu bir tadım süreci. Kendimden bahsedeyim. Ben probiyotik maya ile yapılmış ev yoğurdu ile başladım ilk olarak. 3 gün yoğurt. 3 gün patates. 3 gün havuç. 3 gün kabak. 3 gün tatlı kabak. 3 gün taze fasulye. 3 gün pırasa 3 gün bezelye 3 gün kapya biber şeklinde gittim. Sonra meyve taşımları başladı mevsime göre sonra peynir yaptım lor. Sonra haşlanmış yumurta hep sırasıyla gittim. Sonra 6 7 8 bu şekilde gittim. 8 9 10 da da kahvaltı + çorba + meyve şeklinde gittim 10. Ay itibari ile akşam yemeği de katıldı. Günde 3 öğün oldu . Şimdi de 1 yaşında ve bu şekilde ilerliyorum. Çorbaya gelince kıyma tadimi yaptı kuzu kıyma. Sonra et suyu da eklemeye başladım. Hep asana aşama ilerledim. Mevsimi olmadığı için hala.balik tüketimi olmadı bile mesela bit kaç haftaya inşallah
mehtap92 mehtap92 ornegin benim kızım sebzelere dokunmadı blw yapmadım ama çatalla ezdim hep asla püre vermedim. Ya da meyveden tiksindi birsüre ara verdim vermedim hiç. Ben önceliği emzirmey3 verdim nasıl olsa yemek omu4 boyu yiyecek. Ve emzirme sonrası teklif ettim genelde. O şekilde istedi kızım açken ek gıda istemedi
Lavinto22 mehtap92 Bende yogurt veriyorum meyve veriyorum nektarin, elma, armut gibi . Bu mamayi da annem almis gece tok tutar sende rahat uyursun dedi . Mememi emzik olarak kullaniyor belki rahat uyuruz bizde diye dusunduk 😊
Bebek2020_ mehtap92 taze fasulye bezelye kapya biber bunları nasıl yedirdiniz. Özellikle taze fasulye. Hani sert bi sebze. İyice haşlayıp ezip mi verdiniz
Lavinto22 Fatma_FLZ bebegim 6 aylikken tarttirdigimizda 8 kilo 100 gramdi doktor gayet iyi dedi sutum besliyor . Ama gece cok zorluyor birde dis cikarma donemi benimle uyumaya basladi gogsumu kesinlikle birakmiyor 😔
mehtap92 Lavinto22 seni istiyor bence emzik gibi kullanmak bebekler için ağır bir suçlama diye düşünüyorum 😍 ek gıda zaten tadım süreci doysun gibi birşey söz konusu asla değil 1 yasa kadar ana besin anne sütü 😍 hatta bence bırakana kadar. Yemek hep var hep olacak peki ya sut? Ve bunu 1e ayda ilk 7 ayda 5 kez bebeği 1 yqsa geldikten sonra ise 4 kez diğer gogsumden olmak.uzere tikaniklik yaşayan biri olarak söylüyorum emzirmek ne zahm4tli aslında benim için ama.yine de vazgeçmiyorum
Fatma_FLZ Lavinto22 8bucuk aylığız hala memede 2 saate bi uyanır emer uyur Gece uykusuna fln muhallebi yapmadım Ne kadar doğru bilmiyorum ama anne sütü ne kadar çok alırsa o kadar iyi diyerekten
Lavinto22 mehtap92 ah canim ya uyurken farketmeden dis etlerini bastiriyor canim yaniyor asla uyuyamiyorum 3 haftadir . Onceden yatagini falan hep ayirmistim uyku duzenimiz vardi simdi hepsi bozuldu 🤷
Lavinto22 Fatma_FLZ vermeyecegim o zaman cok tesekurler ,🙏 Ama tadini merak ettim yapip ben yiyim o zaman 🤣🙈🙈
mehtap92 mavisimmm20 ilk başlayınca haşlama ve sadece sarısı. Bir çay kaşığı kadar. 2. gün tatlı kaşığı kadar 3. gün çorba kaşığı kadar. Gözlemledim alerjik durum için olmadı neyse ki. Sonra bir ara bıktı haşlamadan bende omlet yaptı sarisindan semizotu kattım lor kattım ceviz kattım kısıkta minicik tereyağı ile kızarttım. Haslamaya döndüm ama sevmedi yine omlet devam. Artık beyazını da ekliyorum tabi ve minicik.tuz 1 yaş itibariyle
Lavinto22 Fatma_FLZ yazdim hala donmedi bende tecrubeli annislere sormak istedim😊 cok tesekkurler saglikla buyutun bebisinizi 🙏🌺
mehtap92 Bebek2020_ hep buharda hasladim ben. Bezelye haslaninca kabuklarını soyup catalla ezerek kapya biberi de aynı şekilde. Fasulyeyi de kilciklarini keserek hasladim. Dediğiniz gibi biraz uzun sürdü tabi ama denemiş oldum
mavisimmm20 mehtap92 teşekkür ederm haşlama yumurta sarısını ezip mi yediriyoruz peki boğazına takılmaz mi
Canimbebegim mehtap92 ben tadjm ysptirdim ama dusn meyve tattirmadim sadece armut verdim bssks hangi meyveleri verebilirim
derincik Peki ek gidaya baslayinca su da vermeye basliyo musunuz? Ben de 4-5 gundur gunde tek ogun yogurda basladim, gunde ortalama 5 tatli kasigi ancak yiyo (4,5 aylik kendisi😁) ama hic su vermedim, vermeli miyim? Anne sutu aliyor normalde💐
mehtap92 derincik teklif edin ek gıda sonrası isterse alır zaten anne sütü alan bebekler çok su ihtiyacihiisetmezmis.benim kızım 13 aylik daha 1 ay öncesine kadar bile öyle aman aman içmezdi. Sulugu yakınına koyuyorum şimdi şimdi alıp içiyor