Ncyfe Arkadaşlar merhaba, bebeğim 3 aylık. Doktorumuz kontrolümüzde pipisinin bitik olduğunu söyledi. Bir yaşına kadar sünnet olmasını önerdi. Başına gelen var mı bitikligini nasıl onlediniz sıyırma vs yapan var mi?
calikusu Ncyfe Ay bizim oğlanın da bitik ucu doktora demedim daha bu gittiğimde soyleyecem bu şekilde sünneti zor olurmuş ben krem sürerek açmaya çalışıyorum ama olmuyor yine bıraktım kontrole gittiğimde göstercem doktoruna inşallah sıkıntı olmaz
buseanlar1126 Sıyırmayı sürekli yapıcakmılsın erkek çocuğuna açılsın diye ama kimilerinde bitik oluyor yapsanda bende sünnet ettirdim kapalı diye 8 aylık falandı oğlum erken sünnet daha iyi anneler Ncyfe
Eymeninannesiiiiii Ncyfe bize bitik demedi ama daralma var demişti ucu hiç gözükmüyordu kapanmıştı sünnet ettirdik hemen 1 hafta oldu
Rumeli Bitik derken nasıl yani ucu mu görünmüyo bizdede ona benzer bişey söyledilerde 1 yaşına kadar sünnet ettirin demediler ama
calikusu Rumeli ucunu sıyırmaya çalış açılıyor mu bak hiç acıkma yok yapışık gibiyse bitik diyolar ona
buseanlar1126 Onun çaresi ameliyat canım bitiklerde ameliyat yapıyorlar sünnet gibi açıyorlar orayı calikusu
buseanlar1126 Sünnet ediyorlar işte bitiğin başka tedavisi yok ameliyat ederler canım öyle yapıyorlar calikusu
Ncyfe calikusu bende aynı sekilde her bez değiştirirken kremle açmaya çalışıyorum ama yanlış bişey de yapmak istemediğim için hafif hafif siyiriyorum
Rumeli calikusu bence kremle felan uğraşmayın bende öyle düşünmüştüm dr özellikle uyardı oynarsan ucu yara olur çişini yapmak istemez felan dedi
Ncyfe buseanlar1126 evet götürdük biraz bitiklik var 1 yaşına kadar sünnet ettirirseniz iyi olur dedi sırf bitiklik için goturmedik rutin konrolunde dedi
calikusu Rumeli yok yok yapmıyorum zaten artık ilk başlarda bakmak için yaptım geri korktum zaten bisey olur diye
buseanlar1126 Yaptırabilirsiniz aslında yapıyorlar 3 aylık olan çocukları da lokal olarak diye biliyorum. Ama 3 aydan sonrasına genel anestezi uygulanıyor harektlendiğinden dolayı. Gene de siz bilirsiniz tabii Ncyfe