ZeynoSerap oğlum da inanılmaz düşkündü 5 dk bir memeye tutsam hayır demezdi 2 yaşında olmasına rağmen . Siyaha boyadım umursamadi emmeye çalıştı bant yapistirdim hepsinde komik bir şekilde yine de memeye gelip yapisiyodu söylenen her şeyi denedim yani 😅🙈
Öncelikle kademeli olarak azalta azalta kesmek bence en doğrusu . Mesela ilk olarak öğleye kadar hiç emzirme oyala havalar da çok soğuk değil parka çıkar gezdirmeye çıkar kafası sürekli dağılsın memeyi aklıma getirmeyeye çalış eline meyve salatalık falan ver ağzı sürekli çalışsın hatta cigniyorsa sakız da verebilirsin çenesini yormasi için . En önemli kısım bu yani kademeli azaltmaya başlamak bunu başardıktan sonda zaten memeden biraz da olsa kopmuş bir bebeği sutten kesmiş olacaksınız .
Emzirmeyi azalttiktan sonra komple bırakma zamanı gelmiş demektir . Ama bence sizinle birlikte birinin olması da çok iyi olur çok emmek isterse o kişi balkona vs çıkararak oyalar krizi o şekilde atlatirsiniz .
İlk 2 gece gerçekten zor oluyor . Uyku düzeni değişiyor memeleriniz şişiyor yanıyor ama 2 geceden sonra gerçekten rahatlamalar başlıyor çocuklar tahmin ettiğimizden çok daha rahat atlatıyor bu dönemi . Önemli olan annenin çok hazır ve kararlı olması . Bir kere kestikten sonra ağladığı için verirseniz bu sefer kesinlikle susmadan her seferinde meme için ağlar ve kesemezsiniz durum sizin için çok zorlaşır yani kestim deyin ve bu son olsun sizin için bir daha vermeyin .