Benim bebeğim de sürekli kabız bir bebekti şimdi şimdi düzelmeye başladı diyebilirim şu an 11 aylık. Size bana önerilenleri doktor tarafından ve uyguladıklarımı fayda gördüklerimi yazıyorum.
Her yedirdiğinizin içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun bolca. Hiç çekinmeyin. Sızma zeytinyağı soğuk sıkım olursa tercih. Şayet hakiki bildiğiniz varsa onu kullanın. Zeytinyağını sade olarak vermeyin. Bebeklerde aspire etme riski var dikkatli olun yediklerinin içine karıştırın.
Gün kurusu, ve hurmayı suda haşlayın. Hurmanın kabuğunu ve çekirdeklerini çıkarıp gün kurusu ile birlikte ezip karıştırıp yoğurt ile yedirebilirsiniz. Yulaf ezmesini pişirip içine karıştırıp verebilirsiniz. Sade yedirebilirsiniz ben içine ceviz de dövüp koyuyordum. Bayağı faydalı.
Bol su içmeli zaten.
Un, irmik, patates türevi yiyecekleri vermeyin. Sebzeli sulu çorba daha ağırlıklı verin. Kabak olabilir, havuç olabilir, yeşil taze fasülye olabilir. Bunların çorba türevleri.
Poposuna ben kantaron yağı sürmüştüm bayağı iyi geldi. Arko krem de çok iyi geliyor o kızarıklıklara öneirirm. Şu tüpte olan beyaz yeşilli.
Çok geçmiş olsun inşallah işe yarar söylediklerim.