CansuveCan Arkadaşlar 2. Ayda bir koldan iki tane bacaktan aşı olduk. Kolda ki verem aşısı ama bacaklara vurulan neydi ben hiç akıl edip sormadım bebeğimle ilgilendiğimden 🙄🥺 bu rota virüs aşısı hakkında bileğim hiç yok nedir ne zaman yapılır sağlık ocağı söylüyor değil mi onu bilginiz varsa beni bir aydınlatın. Lütfen
Kavruuukk CansuveCan Rota virüsü özellikle 2 yaş altındaki çocuklarda bağırsak iltihabına yol açan bir virüstür. Tüm dünyada 5 yaş altındaki çocuklar en az bir kez hastalığa yakalanmaktadır. Hastalık şiddetli ateş, ishal ve kusma ile kendini gösterir. Hastalığın bulaşma yolu oral - fekal (ağız - dışkı) yoludur. Ateş ve ishal ağır etkiler bırakabilir cocukta bunu önlemek içinde aşısı var ama bu hastalığı olmucağın anlamında gelmez olur ama daha hafif bi şekilde atlatır .
Mltmdfn CansuveCan canım bacaktan olanlar pnömokok ve 5 li karma aşı koldan olan verem. Rota aşısı 3 dozu var 2-4-6 . Aylarda bugun 2. Yi olduk 4 aylık bebeğim ağızdan yapılıyor ucreti yuksek bir aşı sağlık ocaklarında da paralı cogu yerde 200/300 tl civarı ben 170 tl ye yaptırıyorum
Yelizisz CansuveCan bizimki de 1 hafta sonra siz süreci nasıl geçirdiniz acaba bebeğiniz çok hUzursuz oldu mu nasıl geçti süreç ?
Kavruuukk Kalp26 niye vazgeçsin bebeğimizi hastaliktan korumak için aşı yaptırıyoruz ona zarar vermek için değil
Pitpitbebe Birinde Difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve influenza var diğeri zatürre (pnömokok) aşısı. Rotavirüs özel aşı 2. Ayda kendin yaptırıyorsun diye biliyorum :)
Pitpitbebe CansuveCan Özel olduğu için söylememiştir belki bilemedim ama genelde de söylemiyorlar zaten😀
Sakirebzc duru_20 CansuveCan sağlık ocağı söylemez doktorunuz söyler 3. Ayın sonunda yapılıyor önemli bir aşı 💉 ağızdan ilaç veriliyor yeni yaptırdık
CansuveCan Pitpitbebe iyi bakalım ben bir araştırayım bunu zaten 3. Ayda yapılacak sanırım verem ile arasında 1 ay olması gerekiyormuş öyle okudum teşekkür ederim
CansuveCan Yelizisz yok canım maşallah biz kötü geçirmedik ama hemşire sen eve gidince 1 çay kaşığı calpol ver dedi ben öyle yaptım gece de önlem amaçlı verdim sıkıntısız geçti çok şükür
Mltmdfn Kalp26 aşıdan zarar gelmez sayın bağyannnn . Suan tüm dünya corona için aşı bulunsa diye kıvrım kıvrım kıvrılıyor geri kafalı konuşmayalım lütfen !
Kalp26 Mltmdfn gerı kafalı olan sensın hadsiz sen kimsin gerı kafalı dıyorsun bana allahın cahili gir oku koyun seni
Gzmy91 Kalp26 kimyacı ya da doktor musunuz. Çünkü prospektüsleri anlayabilmemiz için bu iki bölümden birini okumamız gerekiyor.
Mltmdfn Kalp26 kullandığın hangi üründe kimyasal yok ! Sensin koyun bu aşıyı yaptırmayıp sansa kadere bebegın ıyı olabılır sukret bu hastalıktan ölen bebekler var. Zır cahilsiniz yemin ederim zırrr. Neyse sen yat kalk sukret aşıyı yaptırmadıysan bebeğin de iyiyse yazık yavruma anası dusunmuyosa yavru napsın ..
Kalp26 Kavruuukk instagramını yaz gondereyım ingilizce cevırdıgım makalelerde hedıyem olsun oglum ıkı ay asılarından sonra alerjı gecırdı hemsırede bunun asının yan etkılerı olabıldıgını soleyınce arastırdım şükürler olsun