Elifberat Kizlar bebegim 9 ay 24 günluk. Sma mama kullaniyoruz . 120 iciyor yada bazi anneler yaziyir üc aylik dört aylik bebekler 120 iciyor . Bazen ek gida hic almadigi oluyor o zamn bile ayni . Nedendir sizce
Ozlemzeynelkayar Elifberat ya benim oğlum da 5 aylık 90 cc geçmiyor malesef her bebek bir olmuyo ek gıda için bile geçerli bir kısmı çok güzel yerken bir kısmı maalesef kabul etmiyor sanırım ondan kaynaklı açıkçası sağlığı yerinde ise sıkıntı etmemek lazım
Deletedmom11 Elifberat birisi geçen beneğin kilosunu 56 ya bölün çıkan sonuç ile bebeğiniz doyuyordur demişti.
Ozlemzeynelkayar Elifberat ölçek olarak da genelde mamaları üstünde yapıyo ama standart olarak 30 ml e 1 ölçek oluyo bu şekilde artırarak veriliyor mesela 120ye 4 ölçek gibi
Elifberat Ozlemzeynelkayar kilosu düsuk oldugu icin kafaya takmis durumdayim. Gerci sadece ben kafaya taktim annemlere gore cocuk gayet normal de
Ozlemzeynelkayar Elifberat ya kendimi gördüm resmen bana direk doktor kilosu normal dedi ama ben yine de emin değilim doğru düzgün içmiyo sanki hep aç geziyo gibi hissediyom sanki eriyo çocuk ya
TospikOglusum Elifberat tatlım burda bir arkadas yazmıştı şöyle bebeğinin kilosunu 160la çarp eğer 2saat tok dursun istiyrsan 12ye 3saat tok dursun istiyorsan 8e bölerek bebeğinin kaç cc içmesi gerektiğini hesaplayabilirsin
Pelo_00 Elifberat Ne kadar sıklıkla içiyor kısa aralıklarla içiyorsa acıkmadığından dolayı 120cc içiyor olabilir. Ek gıdadan dolayıda acıkmıyor olabilir ya da mamanın tadı hoşuna gitmiyordur başka bir mama deneyebilirsiniz.
Sarisey Elifberat sicak havarlarda benim de bebegim bazen istemiyor yada dis agrisi varsa ondan istemiyor olabilir ama 120 bana da az geldi. Ama ac olsa durmaz illaki huzursuz olur. Tok tutsun diye koyu hazırlayabilirsiniz mesela 120cc ye 4olcek oluyorsa 5 olcek olacak şekilde. Burada okumuştum bir anne oyle yapiyordu
Elifberat Sarisey evet g3cen burda bir anne yazmisti doktor önerdi bir ölçek fazla koyuyorm diye . Doyuyor doymasa uyumaz huzursuz olur diye düsünüyirum. Saat aksam sekizde icer mamasini uyuturum gece bir defa kalkar . Duzenimz hep bu sekilde.
Sarisey Elifberat benim de gece 1 kere kalkıyor icip yattiktan sonra. Ben de huzursuz olur doye dusunuyorum cunku ac bebek asla durmuyor yani. Bence stres yapmayin bebeginizi siz daha iyi tanirsiniz ac oldugu sinyalini aldikca mama verin yerse yer yemeZse yemez cani sağolsun 😋
_yaseminturann Elifberat valla benim bebeğime noldu bilmiyorum birden iştahlandı düzeltimiş 4 aylık doğalı 6 ay 10 günlük 120/150 cc içiyor ama kilo ile alakalı bu doktorum bana kilosunu 56 böl ne çıkayorsa 20/30 cc fazlası yada eksiği artık bebeğin içisine göre demişti