Psklganne Arkadaşlar aranızda mastit olan var mı? Benim mastitim sürekli tekrarlıyor! Deneyimi olan, iyi gelecek bir şeyler önerebilecek kimseler var mıdır?
Mom0870 Psklganne Benim başıma geldi sıcak havlu, bol masaj yaptım. emzirme öncesi sıcak havlu sonrasında buz dedi doktorumuz.
2balbiranne Psklganne bebeğinin doyduğundan emin olduktan sonra kalanı elinle sağabilirsin rahatlayacak kadarını. Ben bol bol masaj yaptım iki elini göğsünün yanlarından öne doğru itekle toplanan yerleri dağıtmaya çalış masajla.
Tugbyldz Psklganne Benimde bir ay arayla iki kez oldu. Sıcak kompleks ve masaj yapıp sağdım ardından soğuk kompleks uyguladım bunu tekrarladım iyi geldi bende çok korkuyordum yine olurum diye ama sık sık sağınca daha başıma gelmedi bebeğiniz her emmede boşaltamıyosa ardından sağıp boşaltın derim.
laktas Psklganne geçse bile sağ sürekli. Bebek küçükse hepsini içemediğinden tekrarlaması normal. O içsin sonra sen sağ kalanını.
yigit57 Psklganne hala içerde tıkalı kanal ya da enfeksiyon var , bol bol emzir emzirme sonrası sonuna kadar sağ. Eğer yine de geçmezse sef işi Li antibiyotiği kullanman gerekir ancak doktorum yazdıracaksın. Enfeksiyon kurumamışsa tekrar eder.
YldrmBytkn Psklganne benimde öyle 10 gunde bir kesin başıma gelir. Bi çözüm bulamadım bende bütün yapılacakları yapıyorum o an rahatlıyorum.
2balbiranne Psklganne Allah eksiltmesin sütünüz bebeğinize çok demek ki hepsini içemiyor kalan haliyle her emzirmeden sonra toplanıyor oda mastiti tekrarlıyor. Ben emzirmeden kestiğim için 1 kere yaşadım
Slmnese Benimde sürekli oluyordu. Sürekli emzir sağ duşta ılık suyla masaj yap göğüs ucuna doğru beni en çok rahatlatıyordu
Kirazyilmaz Psklganne ilk doğum yaptığımda ol uştu bide 45 günlükken oldu. Bebeğim uyudu diye bende uyudum ve ağrıyla uyandım akşama ateşlendim fenalaştım doktora gittim antibiyotik verdi. Daha yeni yeni ağrısı geçiyor. Uyursan ve emmezse olur 2 saatte bir emzir yada sağ dedi doktor. Çaresi varsa bende merak ediyorum
mehtap92 Psklganne ben bu konuda hiç olmadigim kadar uzman oldum ve bebegim 13 aylik siz düşünün. Sürekli dikkat ediyorum göğüslerimin olduğu tarafıma yatmıyorum yani tek sırt üstü kısaca. Her emzirme sonrası süt sürüp hava almasını sağlıyorum. Sütyen asla giymiyorum dar bir kıyafette. Aşırı yağlı yememeye çalışıyorum bebek emdikten sonra sürekli kontrol ediyorum. Hızlı mudahele etmeye çalışıyorum oldgu vakit. Bebegim boşalmamışsa mememi elimle rahatlatıyorm dolu olan bölgeyi.
mehtap92 Psklganne tekrarlıyor yani en basit ucunda yaraya dikkat edin olmasın asla yara varsa hemen mastit okuyor pesine
Psklganne Çok zor yaa. Daha önce 3 defa daha oldu. Öncesinde hiç yaşamadım ama bu seferinde bebeğim mastitli göğsümü emmiyor. Sadece uyurken verebiliyorum. Kendindeyken asla almıyor o göğsümü. Sağıyorum bende mecburen.
mehtap92 Psklganne bir şekilde emzirmeye çalışın üzgünüm ama gerekirse ac bırakın çünkü bebek acar orayı ancak sagim falan bebek kadar etkili değil üzgünüm 😓 ya çok saçma gelecek ama ınstagramda bir postta görmüştüm. Lokum koymuş biri ucuna yumuşamış göğsü yok artık dedim 1 yaşında olunca tabi bebegim onu da denemeye karae verdim. Ve yumuşadı gogsum bebegim emince tamamen açıldı. Ve ben birde lesitin kullanıyorum doymuş yağları parcalasin diye sütteki. Faydasını gördüğümü düşünüyorum
Psklganne mehtap92 kesinlikle deneyeceğim. O kadar zor durumdayımki ne çareyse denemeye razıyım. Ağrısa sadece tamam ama o kadar halsiz oluyorumki çocuğumu taşıyamayacak duruma geliyorum.
Papatyaseverr Psklganne sürekli olduğum şey ama bu aralar olmuyor ben de şaşırıyorum genelde mastit olduğum zaman sağım makinesi ile sığıyorum sonra duş alıyorum masaj yapıyorum duştan çıktıktan sonra tekrar elimle ovalıyorum sonra elektronik sağım makinesi ile sağıyorum rahatlayana kadar yapıyorum bunu biraz yoruyor can acıtıyor ama açılıyor
Niloya13 Psklganne kaçkere olduğumu sayamamış biri olarak kullandığım antibiyotiklerin geçirdiğim sıtmaların hesabı yok. Bu yüzden emzirme dönemi bir kabusa dönüştü benim için. Ben tek çözümü hastane tipi sağma makinelerinde buldum.
Psklganne Niloya13 evde kullandıklarımız çekmiyor gerçekten. Göğsüm taş gibi dolu biliyorum ama sağıyorum sağıyorum çok az süt geliyor. Gerçekten çok faydasını göremiyorum evdeki sağma makinesinin.
mavilimon Psklganne kardeşim çok geçmiş olsun ben geçenlerde oldum ve hemen imstagramda bi emzirme danışmanına yazdım. Saç fırçasıyla göğsünü Yukardan aşağı doğru tara dedi. Damarlar açılıyor. Sırasıyla sıcak duş sonra tarakla masaj sonra sağma sonra emzirme yap ben öyle kurtardım