Derya-Duru merhaba, kızım 7 aylık. Yoğurt, sebze, meyve sıralaması ile ilerledik. Alerji riskine karşı her gıdayı 3 gün tattırarak ilerliyorsunuz.
Sebze grubundan : patates, havuç, kabak, karnabahar, fasülye, bezelye denedim şu ana kadar. Tadı birbiri ile uyumlu olanları birleştirip verebilirainiz. 7. Aya geldiğiniz zaman içine çift çekilmiş kıyma katabilirsiniz
Meyve grubundan : kayısı, şeftali, elma, armut, muz denedim şu ana kadar. Şeftali alerjik olabiliyor, denerken dikkatli olmanızı öneririm.
Tahıl grubundan : hipp markasının organik kaşık mamalarını kullanıyorum. Yulaflı, elmalı, sütlü gibi birçok seçeneği var. Bunların içerisinde ekstra meyve katıyorum ben. Bir de yine hipp markasının pirinçli kaşık maması var, onunla da muhallebi yapıyorum. Bebek irmiği kullanabilirsiniz bir de. Aklıma gelenler böyle 😊
Pişirme yöntemi olarak : buharda pişirme metotu kullanıyorum ben. Tencereye su koyup tencerenin ağız kısmına tel süzgeç yerleştiriyorum, içine pişireceğim sebzeleri koyup kapağını kapatıyorum. Buharda güzel güzel pişiyor sebzelerim. İşine pirinç ya da irmik ekleyeceksem ayrı bir kapta suda haşlıyorum. Daha sonra blendır yardımı ile püre haline getiriyorum. Tamamen pürüzsüz bırakmıyorum. Siz çatalla da ezebilirsiniz isterseniz