AsilAlsancak 47 günlük bebek kaç saatte bir kaç cc içmeli lütfen bilen beni de bilgilendirsin.uyuyosa uyandiriyomusunuz? Oylemi besliyosunuz?
Gizemabc AsilAlsancak En doğru bilgiyi doktorunuz verir; ama bebekler ilk aylarında günde 8-12kez emebilirlermiş. Bu bilgiden yola çıkarak 2-4 sa aralıkla beslenebilir. Ama mama daha uzun süre tok tutan bir besin. Kızım 9 aylık, 4-6 sa aralıkla beslemem gerekiyormuş. Ama ben 2 saatte 1 acıkan biri olduğumdan gemelde kızımı 2-3 saatte bir besliyorum. Bilmiyorum bir fikir oluşturdu mu sizde
Dmtsrbdk AsilAlsancak bebeğim bir ay 23 günlük. 1,5 saate 50,60 cc veriyorum. Geceleri de kendisi 1,5 saate uyanır. Ben hiç uyandırmam. Gece de 30,40 cc ancak içebiliyor uyku haliyle
Anesa AsilAlsancak bu tamamen bebeğin belirleyeceği bir durum bizim doktorumuz hep bunu söyledi bana. Ne kadar içeceği ve kaç saatte bir emecegine bebeğini gözlemleyerek anlayabilirsin bence. Ben doğduğunda 60cc ile başladım anne sütünü sagarak veya mama veriyordum. Şimdi 3 aylık mama vermiyorum anne sütünü gerekli durumda sağıyorum o zaman da 160cc veriyorum.
Ikimelekannesi06 AsilAlsancak 90 cc ile 120 cc arasında (doyma durumuna göre değişir) 2 3 saatte bir verirdim oğlum anne sütü ile birlikte formül süt alıyor miktarı bu şekilde ayarlamıştım zaten mamaların üzerinde haftasına ayına uygun ölçüyü veriyor size
KahramanAnne AsilAlsancak 3 saatte bir 90 cc içiyor. Dün uyuya kaldım 5 saat hiç içmedi ama ağlamadı da acıkınca uyanıp ağlıyor demekki acıkmadı yada uykudan uyanamadı. Hem mama hem anne sütü şeklinde gidiyoruz . Ama ben mutlaka 3 saatte bir 90 cc ile besliyorum . alarm kurup kalkıyorum mutlaka 3 saati geçirmiyoruz 45 günlüğüz
AsilAlsancak KahramanAnne Bende hem anne sütü hem mama veriyorum 2 saati gecirmemeye bakiyorum da sanki 2 saati geçirince biraz yorgun düşüyor gibi ve gündüzleri sürekli uyuyor
Krsmngl KahramanAnne doktorum eğer mama ile besleniyorsa bırak uyusun 5-6 saate kadsr uyandırmamı tavsçye etmedi. Uykusu gelişimi için mamadan daha önemli demişti. Zaten o saat sonunda kendisi uyanıyor. Ben uyandırdığımda çok agrasif oluyor malesef