Sibel48 Arkadaşlar selam 9 aylık kızım var ekimde işe dönmem gerekiyor fakat kızımız o kadar yaramaz o kadar huysuz ki benim diyen zor bakar kayınvalidem bakacak ama ben bunu bakamam diyor bu durumda ya işi bırakacağım ya da bir şekilde emanet edip işe döneceğim işimi seviyorum şartlarımda güzel bıraktığımda çalışma hayatımı sonlandırmış olacağım tabi ki bebeğim herşeyin üstünde ama çok kararsızım (kimse eleştirmesin ben sadece siz olsanız ne yapardınız diye sormak istedim)
limonlucizkek Sibel48 bir süre kayinvalidenize bırakıp güvenilir bir bakıcı arayabilirsiniz.Kayinvalidenizde arada kontrol edebilir.
BhrKrmn Sibel48 benimde bebeğim 8 aylık birkaç ay sonra başlamam gerekiyor babaannesi bakacak ama nasıl olacak bilmiyorum 🤷♀️ Oğlum maşallah baya aktif biraz huysuz ama o zamana kadar uysallaşacaktır diye ümit ediyorum
Nisa_Ada_Momy_Dilsad Sibel48 kızıma şu anda eşimin Teyzesi bakıyor bende evdeyim ama hakimlik sınavına hazırlanıyorum avukatlığı bırakıp hakimlik yapmak için.1 aydır bakıyor ve kızım iyice alıştı problem yaşamıyoruz 🙏 işe dönmek istiyorsanız bebeğinizi alıştırın 1 ay önceden bence.yanında gözlem yapın bakan kişinin. Çalışan anneler de çok güzel Vakit geçiriyor bebekleriyle akşamları kaliteli vakit geçirebilirsiniz hemde maddi manevi olarak rahatlarsınız.
Beybibeybi Sibel48 bence önce işe dönün süreci izleyin neler olacak ona göre karar verirsiniz. Ben de ekimde işe başlayacağım ve aynısını düşünüyorum benim de annem bakacak fakat bu süreçte bebeğimin mutsuz olduğunu gözlemlersem bende çalışmamayı düşünüyorum
Dali05 Bence de bakici tutun ve bebek alisana kadar kayinvalideniz yardimci olsa cok iyi olur ,biranda bakiciyla tek birakmak cok zor.Bende bakici tuttum ve bir ay kendim gözetledim nasil bakiyor diye simdi ise döndüm
Sibel48 Dali05 bakıcı istemiyorum güvenemem ki bizim kız baya huysuz bazen sürekli ağlamalarımız oluyor bakıcı dayanamaz
Sibel48 BhrKrmn hayır biraz daha iznim olsa en azından yaşına girene kadar belki uysallaşır çok yaramaz bizim kız🙈
limonlucizkek Sibel48 Kızımı ve durumunu en iyi sen bilirsin artılarını ve eksilerini degerlendir ve karar ver.Hakkinda hayırlısı olsun
Sibel48 Nisa_Ada_Momy_Dilsad bilemiyorum çok karışığım eşimle sürekli konuşuyoruz az bir zamanda kaldı biraz daha iznim olsaydı diyorum ne güzel devlette 2 yıla kadar ücretsiz var özel sektörde ki analar ana değil zaten😔
Sibel48 limonlucizkek aynen hatta doktorumuza bile sordum bizimkisi ayına göre zayıf bir bebek bunları da düşünüyorum ee hal böyle olunca çalışma diyor bir tarafım kendi ailem çalışma diyor en iyi kendin bakarsın diyorlar bilemiyorum 🤦♀️
Sibel48 Beybibeybi annem olsa sıkıntı yok kayınvalidemden o enerjiyi de alamıyorum çocuk ağladı mı aman sıkıcı diyebiliyor hemen
Turkoglu Sibel48 benimde bebeğim 2 aylık bi ay heyet raporu yazdı doktor 15 günde yıllık izin kullancam 3.5 aylıkken bebeğim işe döncem bende endişeliyim bebeğim kolik hemde ilk bebeğim yanında kalasım war ama işde önemli onun geleceği refahı için masraflara yetişebilmek için mecburum. Ev kira ve ev almak için her ay ödeme yapıyoruz fatura cart curt tek maaşla imkansız geçinmek bu devirde malesef 😔 sizin bebeğiniz dahada büyümüş Maşallah önce gidin işe başlayın bi iki ay deneyin bi görün nasıl oluyor çocuğun bakımı fln çok vahimse durum o zaman bırakırsınız baktınız öle yada böle bi şekilde yürüo düzen o zaman devam edin çalışmaya. Allah yardımcımız olsun
Blz01 Sibel48 bence işi bırakmayın bi kadın annede olsa çalışmalı kendi ayakları üzerinde durabilmeli bu hayatta başımıza ne gelecek bilemeyiz 🤷♀️Ben bakıcı tuttum babamın kuzeni sizde belki çevrenizden tanıdık birini tutarsanız iyi olur
Kbrakurt Sibel48 kayınvalidenizi biraz telkin edin pohpohlayın cesaretlendirin. Bakabileceği fikri aklına yerleşsin. İş bırakmak zor çünkü. Yarın birgün pişmanlığını yaşamak var. Yine de siz bilirsiniz en doğrusunu. Bir süre ücretsiz izin de alabilirsiniz aslında.