Merhaba herkese. Sizlere danışmak istediğim önemli konularımla geldim.
Tam 9 aylık bi kızım var. Kolik olarak doğduk 6 ay çektik. Ancak bu derdimize 3. Ayımızda diş çıkararak dert ekledik. Şuan tam 9 aylık ve 8 tam dişi var. 9. Diş de yolda baya kabarmış. Hiç birşey yemek istemiyor, sadece biberon istiyor. Mama sandalyesinde kaşığı tabağı gördüğü an kafasını sandalyenin arkasına çarparak ittiriyor kendini. Önüne konulanı fırlatıyor.. Bu soruna çare bulmakla ilgilenirken bir de güzel alerji olduk. Yanakları, burnu, bacağının bazı yerleri göz kapakları kızardı. Bebeğim beyaz tenli bir de…
Güneştir dedik çıkarmadık ek gıdaya devam ettik olmaya devam etti bu alerji. En son bi şiste yaptım. Verdiğim ve verdikten sonra etki ettiğini dokunabileceğini düşündüğüm besinleri yazdım ve sonuç iç açıcı değil.
1- buğday ürünleri, irmik başta olmak üzere (tanrım lütfen olmasın)
2-yumurta
3-Pekmez
Bunları ayırmak çok zor tek tek denemem gerekiyor. Evde peynirime kadar herşeyi kendim yapıyorum. Bu yüzden içlerine maddeleri ben seçip koyuyorum. Buğday ürünlerini tatlandırmak için pekmez kullandım, örneğin bisküvi gibi.
Meyveleri alerjen seçmediğim için muhallebilerin içindeki tek suçlu irmik.
Ve yumurta.. Yumurtayı başlarda 2 günde 1 verirken birşey yoktu. Ancak by hafta 2 gün verip 1 gün vermedim. İkisinde de kızardı. Ayırt etmesi güç dedim çünkü gün içinde buğday irmik ve pekmez vermeye devam ettim.
Doğuda görev yapıyoruz ve burası sağlık açısından çok mahrumiyet bölgesi. Her istediğinizd3 doktor bulamıyorsunuz. Doktora ya da teşekküllü hastanye gitmek 4 - 8 saat sürebiliyor. Gitmeden önce danışmak istiyorum. Notlarımı alıyorum, doktorun sorabileceği herşeyi yazıyorum. Gece diş ve alerjiden sabahladık, sabah kırmızılıkları azalmış baya. O yüzden dünden fotoraflamıştım yüzünü. Çünkü hastane gidin tekrar gelin derse bize sıkıntı.. Sizlere de sorum…
Alerji belirtileriniz nelerdi? Buğday alerjisi olan bebeklerini var mı? Yumurta alerjisinde belirtileri neler? Diş çıkarırken bu alerji ile baş edeniniz var mı? Şüphelendiğim besinleri şu an için öğünlerden çıkardım. Ancak buğdayı çıkarmak çok çok zor. Neler yapabilirim?
Ve diş çıkarmada gece ağlama nöbetlerinde neler yapabilirim… :(