DuruEla Öncelikle iyi geceler hanımlar ek gıdaya geçince bebeğinize nasıl çorbalar yaptınız bilgi verir misiniz kemik suyu yada kıymalı çorbalar yaptınız mı
Kayra_Hatice DuruEla kaç aylık bebek ben ek gıda hazırlık evresindeyim doktordan doktora değişiyor biz meyve suyu ile başladık yoğurt ile devam ediyoruz şimdi kitap spariş verdim. Bir de konu başlığı ⅚ aylık bebekler diye devam eden var orada hep biz ek gıda anneleri var destek alıyoruz birbirimizden
Naz_N DuruEla 6,5 aylık henüz kıyma kullanmadım ama yoğurt, peynir altı suyu ve ilikli kemik suyu ekliyorum çorbalarına ve yemeklerine. Sebze çorbaları yaptım başta, daha sonra yogurtlu çorbalar ve bugün de tarhana verdim. Kıymayı 7.ayda başlayacağım🌸🌸
bhr-beyza33 DuruEla hiç doktora danışmadım ben herşeyi vetiyorum sarma yapsam içini kuru fasulye bile veriyorum bir sıkıntı olmadı çok şükür
DuruEla Kayra_Hatice 5 ay 5 günlük doktorumuzunda onayıyla başladık canım yeni yeni yogurt veriyorum içerisine meyve koyuyorum mesela sebze çorbası yapıyorım birde
Kayra_Hatice DuruEla DuruEla bende deli gibi araştırıyorum kitap aldım masal tadında istersen çorba tarifi atabilirim. Çok güzel ins. Yazarsan buradan resim atamıyorum. Instagram’da beni takip et! Kullanıcı adı: hatice_cuha_besir https://www.instagram.com/hatice_cuha_besir?r=nametag
DuruEla Kayra_Hatice instagram kullanmıyorum canım benim ama kitabın adı ne olmadı bende alayım ne güzel çeşit çeşit yaparız bebişlerimize 🥰🥰
DuruEla Naz_N anladım canım doktor banada sebze çorbası ve tarhana falan yapıp verebilirsin dedi tarhanasına falan ekliyormusun kemik suyunu mesela
DuruEla bhr-beyza33 bizim çok gaz sıkıntımız oluyor o yüzden ben daha taze fasulye denemedim sizin ne kadarlık acaba neler yapıyorsunuz başka
bhr-beyza33 DuruEla 8 bitmesine dört gün kaldı valla canım ben ne yiyorsam onada aynısını veriyorum acı ve tuxlu olmadığı sürece hiç sıkıntı olmuyor bebeklerinize korkarak yemek vermeyin. Herşeyden tattırın ben ek gıdaya sırasıyla başlamadım yani hani diyorlar ya bu ayda bunu verin şu ayda bunu verin ben hiç öyle tapmafım sadece tattırmafığım şeyler süt ymurta bal çilek bunların dışunda her şey veriyorum
Naz_N DuruEla kesinlikle☺️ Sadece çorba olarak düşünmeyin ama pankek ve mücver tarzı sebzeli şeyler yapıyorum. Yumurta sarışına ek bazen yogurt, bazen peynir altı suyu koyuyorum. Peynir altı suyu da çok faydalı🌸🌸
DuruEla Naz_N dediklerinizi deniyeyim bende bakalım sevecek mi onlardan aslında bende yumurta sarısı falan denemek istedim yoğurtla ama gaz problemi var o yüzden daha cesaret edemedim birde bu peynir altı suyu dediğiniz her peynir için geçerli mi
Naz_N DuruEla lor veriyorum ben bebeğime şu an sadece, onun suyunu kullanıyorum yemeklerine de. Başka o şekilde bir peynir denemedim, yapıyorsanız olur ama☺️