Serpil2019 Oğlum emdiği için bişey yemiyordu ama gene hep hazırlıyordum ediyordum ama şimdi tamamen memeden kestim ve artık nasıl yol izlemeliyim sabah kahvaltı biliyorum mesela kaç saat arayla yemek felan 18 aylık buarada genelde hep emiyordu hazırlıyordum yemezdi şimdi kaç öğün yemeli yemeğe tamamen donduk çünkü gece uyumadan önce ne yedirmeliyim tok tutsun diye süt başladım buarada bileğileriniz bekliyorum bayanlar 😊
Ozgebrar2019 Serpil2019 Bana sorarsanız sizinle birlikte 3 ana öğün yesin. 3 tanede ara öğün verirsiniz meyve falan. Gece yatmadan önce ve gece uyanıyorsada süt verirsiniz 😌🥰
Elmaliseker Serpil2019 sbh uyannca sut veriorm 1 2 saat snra kahvalti veriorm 3 saat snra corba veriorm uyutuorm uyaninca meyveli yogurt veya meyve veya sde yigurt gibi ara ogun veriorm aksam 7de bzmle aksam yemegi ne varsa yio snra uykudan once sut iciriorm ornek menu olsun diye yazdm cnm
Yenievliiiiii Serpil2019 valla ben sabah erken uyanırsa 7 8 gibi diyelim emziriyorum eğer memeden kessem o saatlerde süt veririm. 9 10 gibi kahvaltı hazırlıyorum. Kahvaltıdan önce bişey vermiyorum iyi yesin diye. Servis tabagı a yumurta zeytin peynir karpuz domates gibi sevdiği şeylerden koyuyorum kendi kendine yiyo. Aradan Bi iki saat geçiyo zaten mızmızlanıyo meyve tabagı yapıyorum. Onu yiyor. Yine biraz zaman geçiyo öğlen yemeği hazırlıyorum ikimize. Öğlende yine ne varsa ya da ne yapmışsam beraber yiyoruz. Ekmek harici herşey verebiliyorum. Sonra zaten emziriyorum uyuyor. 3 saat falan uyuyor uyanınca akşam yemeği hazır olmuş oluyo yemeğimizi yiyoruz. Akşam yemeğini geç yememeye çalışıyoruz genelde. En gec 6 gibi yiyoruz. Sonra da zaten meyve suyu, meyve, ne bileyim pasta yapmışsam ondan falan yiyor.uyurken de emiyor. Hazır şeyler vermemeye çalışıyorum. O yüzdn öğünleri güzel yiyor. Yani çocuga şeker cips VS gibi şeyler verince yemek yemiyo çevremde gördüğüm kadarıyla. Şuan 19 aylık. Azı dişi çıkınca memeden kesicem o zamanda uyuturken süt veririm diye düşünüyorum.
Rzgr Serpil2019 oglunuzun tüm disleri ciktiktan sonra mi kestiniz ? Birde azaltarak mi biraktiniz birden mi biraktıniz. Oglumda 18 aylik cok zor bir dönem geciriyoruz. Sadece emiyor yemiyor. Azaltmayi deniyorum ama bir turlu başaramiyorum. Son 4 dişimiz var. Hic kilo almiyor. 18. Aya girdigimizden beri perisan oldum. Cok üzülüyorum. Aslinda 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama cok caresiz hissediyorum.
Serpil2019 Ozgebrar2019 anladım ben gece süt veriyordum uyumadan önce bi su bardağı biberon koyup çpcuk devam sütü tatlı olduğu için zaten içine bişey katmıyorum yeni memeden kesildi için gece bi kez uyanıyor geri uyutuyorum gece bişey vermek istemiyorum alışıp uyanmasın diye iyi mi yapıyorum bilmiyorum bide süt iştah kestiği için gece vermek istemiyorum uyanınca en geç 10 da uyuyor buarada
Ozgebrar2019 Serpil2019 Yani gece birşey vermemek daha iyi olur ama alışkanlığı varsa uyanıyorsa verin demek istedim. 🙂
Serpil2019 Ozgebrar2019 tabi zaten uyku düzeni yoktu emerken sürekli uyanırdı şimdide süt alışkanlığı başlayıp uyansın istemiyorum bide gece almaz sanırım uykuda hemen uyanıp geri uyuyor aç olda uyumaz bişey illa bekler yemek için değil mi buarada teşekkürler fikirleriniz için
Serpil2019 Yenievliiiiii Benin’de oğlum ben bu düzeni çok uyguladım ama emdiği için yemiyordu asla diş donemi azılar çıktı rahatladı bende artık sütüm yetersiz oldu dedim bi yerde kesmek lazım yemesi lazım artık böyle olmaz dedim kestim 4 gün oldu şimdi şükür yiyor zaten derdi herkes kes yer bak gör uyku felan füzen girer bende süt vermek istemiyorum alışır sabah iştah keser diye ama bazen diyorum sabaha yada gece kalkınca süt verim uyusun 9 10 gibi kahvaltı olsun hem içim rahat olur aç olmaz tok olmuş olur buarada çok teşekkürler önerileriniz içim
Esra2745 İsterseniz makaleler var bu konuda onları okuyun.Benim okuduklarımda sütünsabah verilmesi demir emilimini azaltacağı için akşam yatmadan verilmesini öneriyor tabi karar kesinlikle sizin. Kahvaltı yaparken de portakal suyu ya da ıhlamur verilebilir.Ben başka bir süte alıştıramıyorum.Tüm markaları denedim içmiyor maalesef:( Sadece anne sütü şimdilik
Serpil2019 Esra2745 anladım siz benm gibi düşünüyorsunuz sabah vermemek daha iyi anne sütü kestim için gece uyumadan öncen vermek daha iyi çok teşekkürler buarada
Serpil2019 Rzgr benm oğlum asla yemezdi yemek dişten değil aşrı meme düşkünü bi çocuk resmen oturup aglcaktım her yolu deniyordum yemezdi herşey ederdim ama sadece meme ağlar kendini yerler atardı meme zaten zayıftı şutum öyle yaramazdı gittikçe yeme yeme zayıfladı herkes diyordu bu ne böyle aşırı zayıf küçük neler ama emzirdim kimseyi dinlemedim tam 18 ay oldu kontrol gittik hemşire yeter daha emzirme o kadar faydası olmaz artık yesin dedi bende kestim dişler tamamen çıkmadı azılar çıktı halen devam ama kestim ve yiyor cidden herşeyi ve geve sürekli uyanırdı emmek isterdi kaç kere ama şimdi 1 kez uyanıp geri uyutuyorum oda zamanla daha alışır uyanmaz diyorlar bide gece geç uyurdu şimdi en geç saat 10 da yani cidden faydası oldu ini böyle gider bende çok gel git yaşadım 2 yaş kadar emzircektim ama baktım gelişimi geriliyor boy feln uzamıyor kilo almıyor üzülüyordum. Artık kestim yani iyilpi için şimdi gören diyor toplanmış etmiş yani isterseniz kesin çünkü 1,5 yaş ideal
Zeyzey2019_ Serpil2019 sabah uyanınca hemen değil de yarım saat ya da bir saat sonra kahvaltı yaptırıyorum. Öğlen uyumadan meyve, meyve püreli yoğurt ya da muzlu çilekli süt/kefir verebilirsiniz. Biz 11.30 12.00 arası yapıyoruz bu ara öğünü. Öğleden sonra 3 4 arası da yemek çorba ne varsa onu yiyor. Bazen 16.30 u da buluyor yemesi. Akşam da 7 8 arası akşam yemeği yer ama çok yemez. 9 9.30 gibi de gece uykusuna geçer. Biz genelde 1 ara öğün yapıyoruz 17 aylık olduğundan beri. 19 buçuk aylık şu an. 3 ara öğün için zamanı kalmıyor emiyor çünkü ama siz ara öğün sayısını arttırabilirsiniz. Öyle çok birşey yemesi gerekmiyor ara öğünde, bir iki ceviz ya da bir tane kurabiye de ara öğün oluyor. Uyumadan 1 saat öncesinde yemek yeme olayını bırakıyoruz.
Serpil2019 Zeyzey2019_ peki o zaman çok teşekkürler gayet iyi bi Öneri sizi dikkate alacağım olması gerektiği gibi bi beslenme 🙏
Serpil2019 Rzgr rica ederim aslında söyle oldu çok emiyordu annem yakın oturuyor bana gündüzleri gelip alırdı onlarda yerdi herşey bende yemezdi söylemesi ayıp tavuk et çorba ne varsa makarna eder herşey meyve felan asla yemezdi ama orda yerdi beni görünce yemezdi meme var diye annem gündüzleri alıp giderdi akşam ben alırdım emzirip uyuturdum 4 5 gün öyle denedik sonra baktım beni görünce yemiyor bunun sebebi meme yemeyen beni görmesene yemezdi sonra işte öyle azalttık gündüz daha sonra 4 gün oldu tamamen kestik salça sürdüm gelip açardı kokudan tiksinir bırakırdı biraz tabi aradı etti gece uyandı geri sırtına alıp omzuma uyuttum rahatları mesela bugün biraz daha iyi aramıyor yavaş yavaş unuttu yani sizde yavaştan başlayan azaltın DHA sonra komple kesin
Serpil2019 Rzgr komple birden kesmeyin zayıflar baya kötü olur hasta olur üzülür yani belli etmeden benm gibi yavaş yavaş başlayın sonda birden kesin cunkı ben hep duyuyordum birden kesince üzülür zayıflar kötü olurmuş hatta derler 1 hafta yemek yemez zayıflar diye ama ben öyle yapmadım işte tam tersi yavaş yavaş yemeye başladı meme azallatık sonra tamamen kestik işte
Rzgr Serpil2019 birden kesmek istemiyorum. 2 gundur azaltmaya calisiyorum. Bir taraftan konusuyorumda. Oglum artik buyudun sut azaliyor sut sana yetmiyor diye surekli. Ama ters tepiyor. Ilgisini dagitmak icin gel oyun oynayalim diyorum oyunun başina oturuyoruz bi elinde oyuncak bir eliyle t-shirt u kaldirip emmeye calisiyor. Sokakta parkta aklina gelmezdi bir kac gundur parkta emmek istiyor. Gece uyanmayan cocuk 2 gecedir meme agzinda uyuyor. Anlamadim. Nasil başaracagim. Onu üzmek istemiyorum. Ben mi hazir degilim ? Ben mi beceremiyorum ?
Ayliz Serpil2019 benim kızım 19 aylık ve emmiyor. sabah 9-10 kahvaltı öğlen 13- meyve saat 4 çorba 7 akşam yemeği 9,30 gibi çorba 10 yatış aralarda kraker, meyve, dondurma, kuruyemiş yiyor bol bol. Ama her üç saatte bir beslemeye çalışıyorum