Zezemeze Kızlar bebeğim 5 ay 9 günlük yani üç hafta sonra ek gıdaya geçicez normalde. Ama mesela ben yemek yerken kucağımda sürekli yemeğe uzanıyor ağzını açıyor. Sizce geçsem mi böyle çocuğa eziyet ediyor gibi hissediyorum. Blw düşünüyorum bu arada.
Oykutosum Zezemeze kızım 4 aylık 6 günlük bugün doktora gittik bende sordum 5. Ayda sadece yoğurt ver 6. Ayda sebze ve meyve 7 8 aylarda kahvaltı dedi
elifiii Zezemeze o merak duygusundan ve sizi taklit ettiğinden agzını açıyor. 3 hafta sonra zaten tadımlarla birlikte hazırlamıs oldugunuz gıdaları verirsiniz. İlk ay zaten 3 gün kuralına göre tadımlarla geçiyor. Yemeklerimiz tuzlu veya karısık oldugundan bunu yaparsanız diğer tatlara alısamaz muhtemelen.
Gizemmatalay Bizim doktorumuz bebeğinizi gözlemleyin, yiyeceklere hevesliyse hevesini kırmayın azıcık tattırın demişti. Ama tabi her doktor farklı bir sey söylüyor 😔
Zezemeze elifiii yok zaten yemekten vermem. Kast ettiğim ek gıdaya hazır mı acaba yoksa tabiki tadımlarla başlarız sebze falan.
Mom0363 Benim çocuklarım 5. Ay da ek gıdaya tam anlamı ile geçmişlerdi. 6. aya uygun besinleri vermenizde bir sakınca olacağını düşünmüyorum..
elifiii Zezemeze Hazır olmasıyla ilgisi yok diye açıklamışlardı cocuk doktorları Taklit ile ögreniyorlar cogu şeyi. Deneyimlemek istiyorlar ama bagırsakların hazır oldugu dönem 6. ay😊