Baloglumdoruk 3 gün tadım kuralına uyarak mevsimine uygun ve bebeğimin ayına uygun sebzeler ile başladım. Sonra meyveler verdim. Sonra da yavaş yavaş hayvansal proteinlere geçtim. İlk başlarda zaten tadımlar sürüyor 45 güne yakın tadım yaptırdım. Sonra kahvaltı öğünü başladı. Sonra ay ay öğün miktarları ve sayısı arttı. ( benim bebğim iştahsız ve emiyor o yüzden normal olması gerektiğini yazıyorum 😊) Neler verdiğime gelince buharda haşlanmış sebzeler eline geldiğinde ne cok ne sert olacak şekilde ve parmak kadar büyüklüğünde olacak. Önğne koydum, 1-2 gün gösterdim agzına atması gerektiğini ( karsısına geçip oyunlarla ben de onlardan yedim-agzına vermedim) Birkaç gün dokundu, attı, mıncıkladı. 1 hafta sonra yedi, havuçla başladım sonra havuc yanına kabak geldi, sonra havucu cıkarttım menüden patates hasladım ( mesela tatlı patates, kışın bal kabağı, buharda pişmiş ayva gibi gibi) buharda pişmiş kırmızı biber,buharda pişmiş dolmalık biber gibi gibi. İnternete cok bilgi var ancak blw sitelerinde tablolarda hangi ayda hangi sebze ve meyve verilebilir yazıyor. Doktorum da mesela küçük tohumlu sebzeleri ve meyveleri ( bamya, çilek ,domates, patlıcan gibi 1. yaştan sonra verilmesini ögrendim. Ve yeni birşey tattıracaksam vermeden evvel mutlaka arasıtırım. Bakla hem emziren anne yememeli hem de 7 yasına kadar bebek ve cocuklara bakla yedirilmemeli.