Mrtursmom Anneler merhaba geçen hafta bi başlık açmıştım evde rotavirüs alışı yapacağım diye , yaptım da şükür fakat 6 aylık başka aşılarıda varmış . Bugün sağlık ocağı çağırdı aşı için , 1 hafta arayla vurulabilir mi bilgisi olan var mı teşekkürler
Rengin Mrtursmom rotayı yaparken saglik ocağına bilgi vermiş miydiniz eger saglik ocağına bilgi verdiyseniz ona gore ayarlar onlar. Yok haberleri yoksa evde yaptığınızdan bunu anlatıp asi planlaması isteyin. Belirli araliklari olması gerekebilir
BaharBebek34 Mrtursmom rotavirüs hariç, şırınga ile yapılan aşılarım arasında 21 gün olmalıymış ya da aynı gün yapılmalıymış. Biz de özel menenjit alışını yaptırmak için sağlık ocağın gittik, 4. ay aşıları bir hafta öne tapıldı diye yapmAdılar🤷🏻♀️
yesimyusuferen Mrtursmom canım rotayla 6 aylık aşılar arasında en az 1 ay olması lazım dedi özellikle uyardı
Mrtursmom Evet anneler başka doktoru aradım 20 gün ara verilmesi gerekir dediler çok teşekkür ederim hepinize
Fatma_FLZ Mrtursmom 6. Ayda rota varmi Bizim doktorumuz 3ay 10gunu geçmesin ilk doz demişti Biz 3.ve 5.ayda 2 doz şeklinde yaptırdık bitti
CemileF Mrtursmom rota ile arasında bir ay olması lazım. Bu tür konulara doktora danışmadan ilerlememiniz tavsiye ederim. Hemşirelere de fazla güvenmeyin. Rota aşısı ya diğer aşılarla aynı gün yapılmalı yada birer ay arayla. Çocuğunuzu riske atıyorsunuz. Uyarmak isterim. Hemen bir doktorla görüşün.
Mrtursmom CemileF teşekkür ederim ama farkındaysanız dr la görüştüm diye dönüş yapmıştım ☺️ İyi akşamlar
Kuroneko Agizdan yapılan aşılar arasında mutlaka 1 ay olması lazim. 5. ayda Rota ve 6.ayda yapilan çocuk felci aşısı ağızdan, o yuzden mutlaka tam 1 ay olarak ayarlanması gerekir.
Mrtursmom Kuroneko dr umuz 7 aylıkken vurulun dedi 6 aylık aşılarını ama 20 gün olması yeterli dedi fakat yine de 25 30 gün geçireyim o zaman