Mrsyener Ben oğluma doktor tavsiyesi ile yaptırmadım ancka bilinçli ve takip eden bir anne olduguma inandıgı için yaptırmasan da olur dedi zaten oglum alerjili bir bebekti ve rota aşısından sonra bazı sıkıntılar çıkabilir diye yaptırmadık. Aşı ile ilgili şunu söyledi, rota aşısı sadece rota virüsünün yaratacagı ishal ve kusmadan koruyacak ve rota dışında bu etkiyi gösterecek virüsler var dedi. Eğer bebeğini takip edersen ishal oldugunda hemen hastaneye getirirsin ve serum -beslenme vs. desteği ile atlatırız dedi. Ve rota aşılı bebekler ileride de rota olabiliyor o yüzden de eledik. Ama aşı karsıtı değilim ( aşı ile ilgili olumsuz düşüncelerime rağmen ) lütfen yanlıs anlasılmasın rota hariç devletin ve özeldeki memenjit aşılarını yaptırdım. Neyse oğlum 5,5 aylıkken babası hastalandı ateşlendi ishal ve kusma oldu. Annemlerdeydik, ablam hastaneye götürdü eşimi. Adeno virüs diye bir virüs kapmış, hemen evde izole olduk her yeri sildik ama 4 gün sonra önce bebeğim ishal oldu. Dr a haber verdim, önce evdeydik sonra ateşlenince hastaneye gittik maalesef aynı virüsmüş bulaşan yaklasık 2 gün hastanede kaldık, ishal ateş vardı. Ve bu virüsün etkileri 1,5-2 aya yakın sürdü. Sonrasında babam ablam annem de geçirdiler meğer eve girdiğinde herkese bulasan bir virüsmüş. Bir tek ben olmadım Allah yardım etti herhalde. Yani bu ishal-kusma vs. herhangi bir virüs ile de olabiliyor. Ancak maddi durumunuz yerinde, alerjisi yoksa bebeğinizin zaten agız damlası olarak yapılan bir aşı yaptırayım aklımda kalmasın derseniz yaptırın.