Merhaba hanımlar benim kafama takılan bir sorun var kızımla ilgili. Kızım bu ay 4 yasına giricek etrafına karsı sosyal olmasada cocuklu ortamda cocuklarla hemen kaynasıp arkadaslık kurmak ister ve başarılı olur cok hassa ve duygusal bir cocuk asla hırcın değil cok uyumlu ve sakindir. cok erken yaslarda 18aylık evcilik oynamaya basladı birlikte oyın oynamayı sever ben hiç kızıma oyuncak paylaş baskıso yapmadım büyüyene kadar o isterse paylaştı aynı sekilde gittmiz arkadasndada ama o arkadasının paylaşmak zorunda değil suan dedim yasının gelişimine uygun davrandım. Ama 3 yasını biraz gectikten snra paylaşmadımız zaman oyın oynayamıcamızı aslında kişisel esyalar hariç paylaşırsak karsımızdakini ve kendimizin daha mutlu oyunlar kurcamızı anlattım kızım cok anlayıslı zaten büyük bir paylaşmama problemimiz yoktu o bitti tamamen. Ama bu seferde söyle bir durum var ve kızımın elindeki oyuncakları veryor ama arkadasları onunla paylaşmıyor ve bazen kötü söylemleride oluyor çirkin o sen söylesin böylesin gibi ve kızım cok hassas o an hiç bir sey demiyor bana bende kesinlikle müdahale etmiyorm ama bir iki ay yada hafta snra gelip bana anlatıyor anne bana atıyorum X arkadasm böyle dedi neden öyle dedi anne sorguluyor ve uzun süre o cocuklarla birlikte oldunda huyu değişiyor cıldırıyorum ve etrafımdaki bütün cocuklar öyle kızımı sürekli kandırmaya calısıyorlar ben kızımı hiç avutmak için dahi kandırmadığım için anlamıyor Oda saf saf inanıyor ve psikolojisi bozuluyor bu cocuklar daha 4 yasında böyle cocuk kandırmayı nasıl öğreniyorlar. Kızım oyun oynayamıyor cünkü yendiği zaman arkadası bir bahane uyduruyor kendi yenmeye calısıyor mesela kızım asla öle bişi yapmaz cok kuralcıdır bu seferde kızım direkt ben oynamıcam diyor. Ama ben güzel arkadaslıkları olsun istiyorm cevremde bir tane yok kızımı şimdi koleje vericem ama korkuyorum sınıfında ezilcek diye. Ben kızıma hassas davranarak onu milletm cocuğuna yem mi yaptım sizce ??? Cok rahat kullanıyorlar.