Ben gibi sprial’i ilk kez taktırıcak ve bilgisi olmayan taze annelerimiz için yazıyorum. Bugün aile planlamasına gidip taktırdım bende. Pandemiden dolayı hiçbi şekilde kadın doğuma randevu bulamıyodum kaç gündür en son birinden aile planlaması takıyo diye duydum bugün hastaneye gittim görüştüm. Önce hormon testi yaptılar gebelik varmı diye sonuç negatif çıkınca taktılar. 3 ay 9 gün oldu doğum yapalı emziriyorum ve düzgün adet göremedim doğumdan sonra bunları tek tek belirttim bi sorun çıkmadı illa adetli olmak gerekmiyomuş eğer olmuyorsam ve 3 ayı geçtiyse takıyolar. Abartıldıgı gibi aşırı acı veren bişiy oldugunu düşünmüyorum ilk başta hafif bi kasılmam oldu ama sonra kadın ne ara taktı anlamadım bile. Adet görmediğim için tam oturmayabilir deyip kadın dogum uzmanına yönlendirdiler beni girdim ilk başta göremedi bol su iç sıkışınca gel dedi o zaman gittiğimde bi sorun yok dedi %98 koruyormuş zaten olucagı varsa illaki olur neyle korunursak korunalım olunca oluyo. Bir hafta cinsel ilişki olmasın bir ay sonra kontrole gel bakalım dedi. Herhangi bi hamilelik şüphesinde gelmemi söyledi. Taktırmak için 10 gündür herhangi bi birliktelik olmamış olması gerekiyormuş onu özellikle soruyorlar. Gündüz saat 3 gibi taktırdım kimisini kötü etkiliyomuş ama bende şuan herhangi bişiy yok sadece çok az kanamam oluyo o kadar. Merak eden arkadaşlar için bilgilendirici olur umarım. 😊