mavisimmm20 Beebgim 4 ay 6 günlük bir ay erken doğdu bugün aşı için gittim sağlık ocağına ebe artık 4 ayi geçti tadimliklara baslayabilirsin dedi önce yoğurt tattir sonra yumurta sarısı dedi siz ne düşünüyorsunuz erken mi
Eternity mavisimmm20 Ebeye kalsa… Ebe doğuma yardım etsin, böyle seylere hiç girişmesin bence. Çocuk doktorunuza danışın. Henüz çok küçük, midesi gelişmemiş, ve 1 ay erken doğdu diyorsunuz, 3 aylık yani. Başlanmaz şimdiden.
OrenBayan mavisimmm20 herkesin söylediği farklı.bebeğim 6 ay 1 günlük dün sağlıkocağındaki hemşiremiz 8-9 aya kadar yumurta sarısı verme dedi.altını çizerim sadece tattır demiş yedir dememiş.sadece diline dudağına değdirmek miniminnacık vermek gibi..ben 5 buçuk ayda başlamştm çok nadir ama öyle denk gelen organik meyvelerden falan.siz bilirsiniz..
Humi mavisimmm20 kilosu iyiyse doktorlar ilk alti ay sadece anne sutu diyor. Ebe ne oluyorda 4 aylik bebegin yemesine karisiyor. Bebegin bagirsaklari sindirimi hazirmiymis ek gidaya gecise. Vermeyin hicbise. Eskiden annelerimiz vermis hangimizin sindiriminde sikinti yokki
Prenses-annesi mavisimmm20 bence çok erken yoğurt bide gaz yapabiliyormus bizim doktorumuz ilk sıvıyla başla baslicaksan demişti
mavisimmm20 Humi 6 kilo 200 gram biraz kilosu az gibi ama haklısınız sütüm yetmiyor bitti gibi bişey çoğunluk mama veriyorum zaten
Deletedmom348 mavisimmm20 Bir doktora danışın daha çok erken bence. En azından 5. Ay doldursun. Bir ay erken doğdu kızım 6 aylık ek gıdaya başladık doktor kontrolünde. Zorlanıyoruz. Ebeleri anlamıyorum. Bazıları gerçekten bilgisi olan şeylerde çok iyi yorum yapıyor. Bazısı sırf yorum yapmak için
mavisimmm20 Deletedmom348 zorlanıyoruz derken ne gibi zorluklar oluyor benimde bir ay erken doğdu ek gıdaya başlarken ne veriliyor nasıl ne kadar veriliyor hiç birşey bilmiyorum
Deletedmom348 mavisimmm20 Yemek istemiyor. Yutmayı ağzında çevirmeyi bilmiyor. Sindiremiyor. Mesela 4 aylık bebek nasıl sindirecek. Her bebek farklıdır ama. Ben şimdi bile korkuyorum. Çünkü zor
Deletedmom348 mavisimmm20 Bak canım sana bana doktorun verdiği ek gıda için evraklar var onlardan atıcam özelden birazdan tamam mı. Onları oku. Yazmak istediğin sormak istediğin bişey varsa. Yardımcı olurum
Arasannesi mavisimmm20 bence erken.eger bır sorun yoksa yanı kılo alımı cok az degılse ya da farklı bır saglık sorunu atıyorum allerjık bebek degılse baslamayın.hatta doktorunuza danısın hemsıreye bakmayın onlar bazen cok farklı yanlıs bılgıler verıyorlar malesef.4. Ayda henuz bagırsakları ek gıda ıcın hazır degıl mecburı durumlar harıcınde hıcbır doktorda önermez benım bebegım 6 bucuk aylık hala tadımlık az porsıyonlar seklınde devam edıyoruz ana besın kaynagı anne sütü