Atz 3bucuk aylık bebeğimde iki haftadır idrar yolu enfeksiyonu var kültür sonucunda bakteri çıkıyor antibiyotikler şurup kullandık geçmemiş. Ya hastanede yatacak damar yolundan vericez ya da aşıyı yaptıracaksanız dedi doktor ama aşı ağrı yapar dedi bu dönemde hastanede yatırmak istemediğimiz için aşıyı aldık kullanan var mı bunu çok ağlıyor mu bebekler iğne işe yarıyor mu ne kadar surede bitirir enfeksiyonu. Bı de bacaktan yapıldı igne az önce sağlık ocağında ama kutusunda damardan yazıyor
Aprilmom Atz benm bebeğimde olmuştu ama biz yatırdık hastanede 3gün,özelde yatmıştı, damardan aldığında daha çabuk iyileşir demişti doktorumuz. İğne yi hiç duymadım🤷🏻 çok geçmiş olsun
MarlaSinger Atz idrar kültüründe çıktı ve hala geçmediyse kullanın. Benim oğluma 2-3 Farklı antibiyotik kullanıldı damardan. Yenidoğan yoğun bakımda. 16 gün sürdü iyileşmesi. Enfeksiyon geçmediyse ne yapın edin o ilacı kullanın yani yoksa enfeksiyon ilerleyip böbrek kalp hatta akciğerlere Zarar verebiliyor. Kültürde üreyen bakteri veya virüs nedir onu öğrenmeniz lazım
Atz Aprilmom dotkor da yatırmayı önerdi ama pandemi zamanı diye yatirmayip iğneyi tercih ettik. Refakatçi olarak yanında mı kaldınız hastanede durması nasıl oldu evde bile kırk takla atıyoruz gün içinde dursun oylansin diye
Atz MarlaSinger ilkini vurdurduk iğnenin pandemi dönemi diye yatirmadik hastaneye. Henüz küçük diye böbreklerine zarar vermemistir dedi doktor da ayrıca bakilmadi ona ama şuanda yirmi güne yakındır var bu illet oğlumda bildiğim kadarıyla
Aprilmom Atz evet yanında Kaldım eşimde kaldı benimle. 1aylık tı bebeğim oyüzden çok zorluk olmadı zaten antibiyotikten muhtemelen çok sakindi genelde uyudu. Siz ihmal etmeyin bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu çok önemli
MarlaSinger Atz dediğim gibi 20 gün uzun bi süre. idrar tahlili sonucunu gönderir misiniz veya kültür sonucunda ne yazıyor
MarlaSinger Eğer iyileşme geciktiyse inatçı bir virüs olabilir. İhmal etmeyin idrar yolu enfeksiyonu baya ciddi bi şey. Dediğim gibi kalbe kadar etki eden bi şey
Atz MarlaSinger idrar tahlilinde bı şey çıkmadı kültürde ise sadece bakteri uredi yazıyor doktorun ekranında farklı yazar tabi de ne olduğunu bilmiyorum
Atz MarlaSinger ilkini vurdurduk daha yeni vurduktan iki saat sonra uyudu uyku saatinden bı saat erken uyudu ama uykusunda ağlıyor ara sıra kucağıma alıyorum gözleri kapalı ağlıyor