Zamanlagelen Canim ilk olarak deneyeceksen sayet tek basina denemek gerekiyor diye biliyorum ha bikac sey daha denedim onlarda sikinti olmadi onlarla beraber bir de bal kabagini katip deneyeyim diyorsan bir fikrim yok
merveikra [bilinmeyen] baska ne veriyosunuz ek olarak bizde 5 aylik olduk sadece yogurt verdm bugun ilk defa
Ftmatk merveikra meyve suyu verdim elma ile başladım cam rendede yapıp süzdüm öyle verdim 6 aylıkken püre olarak verdim hala da veriyorum elma armut muz diye gidebilirsiniz tadımlık zaten 3 gün kuralıyla. Güzel günlerde büyütün☺️Süzmek için de inçe çorap çok iyi oluyor☺️
Dodonay [bilinmeyen] merveikra sevcan Ftmatk Balkabagı buzlukta durur mu? Yazın kızıma ek gıdaya başlayınca vermek için.
Papatyam merveikra yoğurt , havuç, patates,kabak,balkabağı, elma ,armut , avakado , muz , bezelye , yeşil fasulye,brokoli princ bulgur, irmik Hepsi 3 er gün ve az az vermiştim.
pasaminannesi06 Ek gıdaya sebzeler ile başlayıp uç gün kuralı ole ilerlemeniz gerekiyor cnku bebekle meyveyi sevip sebzeyi yemiyor
sevcan [bilinmeyen] bende cok panıktım ek gıdaya baslayınca deftre yazdım olmadı tarıflere baktm olmadı. doktorum şöle dedı bana ben 6. ay başladım bu arada, sabahları yoğurt öğlen cam rendede meyveyi hazrla meyve püresi elma armut yada muz ama muz cok ax cnku kabız yapıo. aksamlarıda çorba sebze corbası tarhana ıceremedm sebze ıcıo bı tek ıcıne ayına uygun sebzeler. bı tatlı kaşığıda zeytnyağı en son pısınce.. smdı 7. aydayız bu hafta doktor kontrolu var yumurtanın sarısını az pekmez bıde tuzsuz peynır verıorm lor yanı. artk kasmıyorum kendmı rahatladm:) bu şekılde tabı bunları tek tek denedık çay kaşığı tatlı kaşıpığı sonrada çay bardağı dıye gttk bukdr. ondan dedım tek verın dıe..
Ftmatk sevcan ben de çok stres yapıyordum ama şimdi alıştım zevkli olmaya başladı.ısrar da etmiyorum yemeyince kendi haline bırakınca daha rahat oluyor.afiyet şeker olsun güzel günlerde büyütün
sevcan Ftmatk doktorda kendı halıne bırakın sıkmayın acıkınca yıcek dıo:) bıde sen nekdr rht olursan yemek yedırırken oda öle oluyomuş:)
mustafakereminannesi Dodonay internette baktığımda birlikte durur diyordu. Bal kabağı büyük bir meyve olduğu İçin ben kullanmadığım kısmını dilimleyip attım buzluğa. Çıkardığımda nasıl olduğu konusunda yazarım buraya son durumu ☺️
Eymenecemm Dodonay bende daha başlamadım ek gıdaya iki ayımız var ben koydum doğrayıp hatta avakado bile koydum tanıdığım annelerde koymuşlardı omlardan fikir aldım bende olurmu diye
Papatyam [bilinmeyen] buhara haşlayın, ezin. Az sıcak su ile açın biraz zeytinyağ koyun ilk gün 1 çay kaşığı kadar yedirin. Yada az bi suda haşlayın, kendi suyu ile ezin zeytinyağları karıştırıp yedirin. Takımlar bittikçe her çorbasına bi parça koyarsınız 😊
mustafakereminannesi [bilinmeyen] ben oğluma aşağıdaki tarifleri yapıyorum severek yiyor: 1- Bal kabağı 🎃 ve havuç 🥕 püresi - bir dilim bal kabağı 🎃 - bir orta boy havuç 🥕 - 3/2 çay bardağı su 💧 - bir tatlı kaşığı irmik 🌾 - bir tatlı kaşığı zeytinyağı Havuçlar 🥕 yumuşayana kadar hepsi beraber haşlanır. Sonra blender ile püre haline getirilir. Soğuyunca kuzucuğa yedirilir 😋 2- bal kabağı 🎃 çorbası -iki dilim bal kabağı 🎃 -bir havuç 🥕 -bir patates 🥔 -bir soğan -iki diş sarımsak -yarım çay bardağı zeytinyağı Hepsi pişene kadar haşlanır ve blenderdan geçirilerek servise hazır hale getirilir. Biz bunu tuz ve baharat ile tatlandırıp kendimiz de içiyoruz. O yüzden de malzemeleri fazla ☺️ Afiyet olsun tatlı kuzuya ☺️ 🍜
Ayle35 [bilinmeyen] 1 adet havuç,patates,balkabağı ve 1 yemek kaşığı pirinç haşlayın yada buharda pişirin.sonra tel süzgeç yada blendurdan geçirin.1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın.afiyet ile yedirin.
Ayle35 merveikra 3 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.Ben porsiyonlara ayırıp vakumlu kavanozlara koyuyorum.o şekilde dolapta saklıyorum.
Acemi_ogretmen_annee [bilinmeyen] balkabağına hiç bişey olmuyor soyun küp küp doğrayıp kilitli poşete koyun don haliyle bile hemen çıkıyor ben 3-4 küp kullanıyorum her seferinde çok pratik
Partk Acemi_ogretmen_annee sadece bal kabağıno buzluktan cıkarnca nasıl kullandınız peki tadımlar için
Acemi_ogretmen_annee Çorbalarını çok sulu kıvamda yapmamaya dikkat edin su ile bebeğinizin karnını doyurmayın püre kıvamından hafif cıvık olması yeterli sebzeleri buharda pişirme aparatı veya makinası ile haşlarsanzda besin değerini korumuş olursunuz ve daha lezzetli oluyor. Ayrı bir tavada bulgur, irmik , pirinç veya pirinç unu elinizde bunlardan hangisi var ise birazcık su biraz tavuk suyu ile pişirip haşlanan sebzelerle karıştırıp blendır yapabilirsiniz 😊 ben sarımsakta koyuyorum sebzelerle haşlarken zeytinyağını mutlaka kullanın hem faydalı hemde kabızlık sorununu aza indirmek için. Bu arada zeytinyağını direk içirmek tehlikeli genzine kaçma kısa süreli nefes alamama gibi riskleri olabiliyor bizzat yakınımın bebeği hastanelik oldu 🙁