mevsimsmom Kızlar bebeğim daha 3 günlük, kaç milim sütle doyar bilen var mı? Bazen sütümü sağıp vermek zorunda kalıyorum, o nedenle doydu mu bunu anlayamıyorum. Yardımcı olur musunuz
ephy mevsimsmom doktorum 15 x bebeğin kilosu eşittir içmesi gereken doyacagı miktar dedi canım çıkan sonuc %20 oynuyormus yani onun fazlasıda olabilirmiş maximum
Pelin55 mevsimsmom 3 gunluk bebegin midesi kiraz kadar 50 cc çok cok fazla cocuk mafdomur okasar vermeyin yeni doganlar surekli emmek ister siz emzirin istediğinde bide sarilik olmamasi için en az 1 saat en fazla 2 saatte bir emzirin
Doruks_mom mevsimsmom 3 günlük bebek kesinlikle 50 60 CC içemez midesi küçücük zaten çok çabuk doyar sık memeye tutun yeterli
Semfer mevsimsmom iki ölçek kadar içerse doyar ortalama 50/60 cc ama 2 saati çok geçmemek gerek bide sütün yağlı olup olmaması ön sütü sadece alıp doymayabılır en iyisi yarım saat aktif emsın memede uyku hariç sürekli çekmesi lazım anca sütü alır diğer türlü ön süt alıp doymayabılir
Semfer mevsimsmom iki ölçek kadar içerse doyar ortalama 50/60 cc ama 2 saati çok geçmemek gerek bide sütün yağlı olup olmaması ön sütü sadece alıp doymayabılır en iyisi yarım saat aktif emsın memede uyku hariç sürekli çekmesi lazım anca sütü alır diğer türlü ön süt alıp doymayabılir
burcuu26 Semfer benim bebegim bie bucuk aylik daha yeni 60 cc iciyor kilo alimida normal 3 günlük bebek icin cok degilmi 50 cc benim bebegim o zamnalar 20 ile doyuyordu hemsire iki corba kasiyi yeter demisti sute bagli heralde bu durum
mevsimsmom burcuu26 bana da çok fazla geldi kesinlikle, o kadar emmesi imkansız gibi geliyor. Bir de göğüsten emzirdiğimde ne kadar emdiğini pek hesap edemiyoruz, siz nasıl hesap ediyorsunuz? Kendiliğinden bırakınca doymuş oluyor mu acaba 😐
Semfer burcuu26 benim bebeğim 3650 doğdu ve ortalama 1ay boyunca ıkı ölçek kadar içiyordu kılosuna göre hesaplamak gerek bence 30 cc verip aranıyosa hala bı 30 daha verınce kusarsa 20 cc yapıp denemenız lazım ortalama bısey çikar öyle
Alindeniz Merhaba bebeğinizi iki saati geçmemek kaydi ile en az 30 cc ile beslemelisiniz.. benim bebeğim 15 günlükken sarılık olduğu için memeyi tutamamisti doktorum 2 saatte 30 cc almalı en az demişti sağıp besliyordum
mevsimsmom ephy sonuç 42 çıkıyor, yani her emzirdiğim zaman 42 cc içmesi gerekiyor doğru anladım değil mi?
Semfer ephy katılıyorum banada öyle demişti doktorum hesaba göre bende 50/60 cc veriyordum 3650 kg doğdu iki kaşık diyenler var çok az geldi bana iki kaşık 30 cc bile etmiyor aç kalır bebek
ephy mevsimsmom bezine bakın diyorlar öyle yapıyorum 3 kere kaka 6 kere çiş yapması gerekşyormus asagı yukarı bide açsa memeden alınca huzursuzlanıyor elinin tamamını ağzına götürüyor kafasını sağa sola aranıyor. Ama bende bazen merak ediyorum kaç cc cıkıyor diye ozsman emdikten sonra birdahaki emiş olmadan sağıyorum
burcuu26 mevsimsmom ilk zamanlar aliyordu beni doyunca birakiyordu iki saat hic uyanmiyordu ama sonra almadi meme reddi oldu ben sagarak veriyorum hatta bir haftaliktan itibaren denebilir ilk 3 gun aldi sayilir beni sagarak verince takip ediyorum ne kadar ictigini suan 1,5 aylik 60 80 cc arasi iciyor daha az ictiginde saat basi uyaniyor
Pelin55 Yenidoğan bebeğin mide kapasitesi, ilk günlerde 5-7ml (Bir kiraz tanesi büyüklüğündedir). 3′üncü gün 20-25ml (Kabuklu ceviz büyüklüğündedir). Bir haftalıkken 45-60ml (Bir kayısı büyüklüğündedir). Bir aylıkken 80-150ml’ye (Yumurta büyüklüğünde) ulaşıyor.
Ysmn_0 burcuu26 me kadarda bir sagdıgınızda 60 80 cc çıkıyor bide kaç saat sağıyorsunuz acaba. Ben az önce 35 dk sagdım 20 cc ye yakın çıktı 😞