Perissmom defnesmomm yumurta 7. ayda verecek sanırım bizim dr, domates çilek için bir şey demedi 🤨ben vermeyi planlamıyorum çilek özellikle mevsimi değil. Mevsimi gelince 1 yaşını doldurmuş olur. Şimdilik enginar, bezelye, kabak, havuç, patates tattı, hafif poposu kızardı onun dışında sorun yok doktor hafif kızarıklık diyete gerek yok dedi🤷🏻♀️ Domates denemeli miyim sizce? Bakla patlıcan dışında tüm meyve sebze serbest demişti dr
defnesmomm Perissmom domates için 9-10 ayı görmek lazım, benim kızım 6.5 aylık, vermeyi düşünmüyorum şu an. Bence siz de denemeyin
Perissmom defnesmomm haklısınız👍🏻 Tarhana vermeli mi peki domatessiz bebek tarhanası? 6 ay 8 günlük bebeğim.
Yazilimcianne Tugce89 6.ayı beklemeniz lazım. Biz sırasıyla yoğurt, kabak, patates, havuç, taze fasulye, bezelye, bal kabağı, erik, kayısı, elma, armut, avakado, muz, şeftali 3er gün denedik
defnesmomm Perissmom tarhana 7+ olarak geçiyor, domatessiz olarak tattırabilirsiniz. Ben bebeğime denedim hiç sevmedi 😬
Perissmom Tugce89 daha küçük, kimseyi dinlemeyin herkesin bi fikri var🙄 ilk 6 ay sadece anne sütü diye bas bas bağırıyorlar her yerde, eğer anne sütü yoksa formül mama diyor doktorlar. Sabredin 1 ay daha, zaten hayatı boyunca katı gıda yiyecek acelesi yok🤷🏻♀️
Tugce89 Perissmom ya bnde öyle istiom bu seferde diolarki çocuk alismaz etmez geç kalır ondan korkuyom
efelim Tugce89 bizim doktorumuz kilomalımı iyi oldugu için tam 180gunu bekletti. 6.ayşık olunca yoğurtla basladık sonra 3gun patates sonra 3gun havuc sonra kabak diye sebzeler sonra meyveler üç gün denediklerini karıstırıp verebilirsin pure yapınca içine zeytinyağı eöziriyor isende sütünden sağ ki kabızlık yapmasın canım 7.ayda üç gün kuralını bıraktık biz
Woody Tugce89 Merhaba, Biz 5 aylıkken doktor yönlendirmesi ile başladık. Doktorumuz alerjil bir bebek olmadıgı için 3 gün kuralına gerek görmedi. Şimdiye kadar kabak, patates, havuc ve elma yedi
Mirage91 Tugce89 Her doktor farklı bizimkisi mama içtiği için bize 4ncü ay başlattı. 10 gün yoğurt( kendim mayalıyorum doktor her gün taze istiyor) 1 tatlı kaşığıyla yavaş yavaş arttırarak verdik 7 gün sonra bir kaseye çıkıyor bir kase veriyoruz bir aydır. 10 gün bittikten sonra yoğurda devam, sebze püresi 10 gün kabak, yulaf unu, zeytinyağı verdik sonra 3 gün tatlı patates koydum 3 gün baktım sorun yok havuç, bezelye tattırdım şimdi balkabağı vereceğiz. Meyvede sebzeden 10 gün sonra armut, kayısıyla başladık sonra içine şeftali kattık.
Tugce89 Mirage91 benimkide hep mama yedi emmedi sagarak verdim üç ay sonra sütüm kesildi . Ama doktorumuz HC ek hida erken geçilcek demedi .bn bu hafta bı gıdım karantinadayim gidemedik ki .yarın son karantinamiz bakalım ona göre yönlendirir doktorumuz bizide :)
Buseberen Tugce89 Canım şöyle söyleyebilirim mesele ilk kızımda da su an oğlum 4. Ayı bitirdi 5 e girdi. Kilo alımı çok azaldı 15 gün sonra tekrar kilosuna bakacak doktor ona gore başlayabiliriz yani eğer senin bebegin seni emiyor kilo alıyorsa 6 ayı beklemelisin ama kilo alımı az ise doktor ona gore yönlendiriyor zaten