Edizbeyinannesi Kızlar 5 günlük bebeğim. Yarım saatte ve ya bi saatte bir doyuruyorum. Arada hafif kesik kesik ağzından burnundan kusmuk geliyor baya. İlk olduğu için tecrübesizim. Deneyimli anneler bilgi verin 🤧bu durum normal mi
BaharBebek34 Edizbeyinannesi çok sık doyuruyorsunuz sanki, en az iki saat bekleyin iki emzirme arasında. Bu şekilde alışırsa reflüye kadar gider.bir de uykularını tam alamaz, 5 günlük bebek emer ve uyur. Uykuları en az iki saat olmalı🍀
Uyartugba Edizbeyinannesi normal sarılık olmasın canım 1 saat aralığı ile emzir sen gazi olduğu için ağzında genirince kusuyor fazlasini kusuyorlar zaten benim bebeğimde kusardı yani 5 aylık halen kusuyor
Edizbeyinannesi BaharBebek34 öyle yapıyordum aslında ama doktor söyledi böyle yap diye zaten sonradan bu şekilde kusma oldu acaba fazla mı geldi diye düşündüm bende. Sağıp veriyorum sütümü zaten 🤷🏼♀️
Edizbeyinannesi Uyartugba burnundan falan da geliyormuydu birde kusuyor sonra tekrar aranıyor bende tekrar veriyorum açtır diye
burcuu26 Edizbeyinannesi benim bebegimde baslarda oyleydi hala fazlasini cikario tekrar istiyor boyle yaptığında gazi oldugundanda yapıyor bazen bebekler gaz cikarirken mide kapakcigi tam işlevi gormedigi icin kusmalari normalmis
Melikeaknnn Edizbeyinannesi yanlis yapiyorsun iste yarim saate bir vermen katila katila bebeginin aglamasini saglar gazdan catlar, bebekler uc ayina kadar surei kucaga alinca zaten aranir bazen uc ayi bile gecince araniryorlar anne kokusunu kucagi istiyorlar ama bu acktigi anlamina gelmiyor
Uyartugba Edizbeyinannesi verin ariyorsa geliyordu çünkü zor oluyor normal bir insanın burnundanda gelir kusarken emin olun ne kadar iyi emzirirseniz okadar iyi olur istiyorsa verin kussun kusmasinda sknti yok her bebek kusar harir hariir benim kız kıyafet bırakmıyordu kusa kusa gazli bebek poposundan atamiyan bebek ağzından çıkarır ben ebeye dedim çok kusuyor kesik kesik baya gazdır dedi yani öylede gaz bunlar ağzından gegirmesi emerken hava yutması çıkarken midedende çıkıyor benim bebeğimde çok gazlı sukrediyroum bu gazından reflu olmadığına gazi çıkıyorsa problem yok bence
Edizbeyinannesi Melikeaknnn aslında ağlama ve gaz sıkıntımız yok sürekli pırt halinde😂 ama bencede yarım saat çok az bi süre salı günü gidince özellikle tekrar sorucam doktora bu konuyu ilk olduğu için çok tereddütte kalıyorum
laktas Edizbeyinannesi 5 günlük bebekte gaz olmaz. 3. Haftadan sonra gaz başlıyor. Eğer emmek istiyorsa verin. Yarım saat doyurmak için kısa bi süre. Bırakın uyusun bi süre. Uyanınca besleyin. Sarılık varsa bile 2 saatte bir besleniyor. Geceleri yarım saatte bir beslemeye dayanamazsınız zaten. O alarm verecek acıkınca merak etmeyin. Meme pozisyonunu alırsa zaten aranacaktır. Kokusunu alıyor çünkü. Omzunuza yaslamayı deneyin. Beslemek için süre tutmayın ne zaman isterse verin ama 2 saati de geçmesin.
Edizbeyinannesi Uyartugba çok teşekkür ederim içim rahatladı sayenizde. Birde sağıp veriyorum emmiyor bi türlü ve ilk olduğu için ister istemez korku hali var bende
Uyartugba Edizbeyinannesi benimde ilk bebegim sütünüzü nasıl veriyorsunuz yatar pozisyonda vermeyim gaz olur yan yatar baş yukarı emziriyor pozisyonun da verim genzine kaçmaz en azından
Edizbeyinannesi Uyartugba yatar pozisyon değilde normal emzirecek gibi koluma alıyorum basını hafif Yukarı kaldırıp biberonla veriyorum. Sanırım bazen süt fazla geliyor kusuyor ağzından burnundan geliyor. Sürekli değil tabi günde bi defa mesela. Acaba gazdanmı yoksa süt fazla geldi diye mi oluyor bilmiyorum
Uyartugba Edizbeyinannesi belki fazla geldigindendir benim bebeğimi emziriyorum süt fazla geldiğinde öksürüğe boğuluyor bence bebek çok hızlı içmeye çalışıyor olabilir benim kızım hızlı içiyor oda yoğun gelince kusma öksürme vs gerceklesiyordur