Acemi_ogretmen_annee Merhaba iyi akşamlar 💐 Burada çok sık karşılaştığım bir konu umarım faydalı olur bu yazı 👉🏼…Sürekli burada okuyorum bunları Oğlumun huyu değişti, ay benim kız bir huysuzlaştı kesin nazar değdi. O kadının gözü kaldı uyuyordu misler gibi şimdi uyumuyor. Yemek de yemiyor iştah bi var bi yok. Diş mi geliyor yoksa? Yoksa dün çok giydirmiştim çok mu terlettim, atkısız çıkardım çok mu üşüttüm yoksa?… “Benim çocuğuma neler oluyor?” ile başlayan ve annenin tüm sorgulamalarını yaparak gece yatağa suçlu yatmasını sağlayan durumlar silsilesi bu . Büyüme atağı dedikleri bu başka bir şey değil Hani cep telefonumuzu yoğun kullanınca nasıl ısınıyor, kendi kendini kapatıyor, ya da hata veriyor işte atak zamanı da bebeklerimiz için böyle oluyor. Bebeklerin beyni de aynen bu şekilde yoğun bir gelişim sergileyince bunu ya uykuya rahat dalamama ya da iştah artışı / ağlama nöbetleri şeklinde sergiliyor. Niye oluyor bu atak derseniz bebeğiniz büyüyor. Beyni gelişiyor. Atak haftalarının bir hesabı var. Bu şekilde bebeğinizin ne zaman düzeninden çıkacağını, hangi günler yaradana sığınmanız gerektiğini önceden biliyorsunuz. Ve kendinizi moral motivasyon olarak buna hazırlıyorsunuz. Bizim bu atak haftası takvimi ilk günden beri takvimde yazdığı gibi işliyor. atak haftası sonunda yeni beceriler elde ediyor bebeğiniz. Atak haftaları 5. Hafta 8.hafts 12. Hafta 19.hafta 26.hafta(bizzat yeni yaşadık 1 hafta sürdü)🥴 37.hafta 46 hafta 55.hafta 64.hafta ve 75.hafta 😊 işte bebeğime bir anda ne oldu yoksa artık böyle mi olacak sorularının cevabı sabırlı olmak çok önemli geçiyor çünkü 🧡☺️
Ece06 Acemi_ogretmen_annee teşekkürler yazdığın için 🙋🏻♀️ BakıcAm şimdi ben merak ettim çünkü bu hafta akşamları aa uuu diye çığlık atıyor birden 😂
Turgutunannesii Acemi_ogretmen_annee harika haftalar diye bir uygulama var ücretli orada var bu ataklar veya kitabi var ismi harika haftalar diye
Acemi_ogretmen_annee Benim uslu akıllı kızım bir anda gitti mızmız sürekli kuçak isteyen ve kucakta da söylenen sinirlenen oyuncakları fırlatan hiç bişeyden memnun olmayan bir bebiş oldu eşimle ikimiz şok 😱 6 aydır hiç yorulmadığım kadar o 1 haftada yoruldum resmen ☺️ sonra geçti ben o zaman anladım atak haftasındaymış yavrucağım🧡
kranKolataKodaba Acemi_ogretmen_annee 37. Haftadayız ve bir aydır oturup ağlıyorum geceleri ben uyandırmasam uyanmayan bebeğim saat başı uyanıyor emzirmezsem asla uyunuyor inşallah ataktandır ve geçer 😭 teşekkürler bilgilendirmeniz için 🤗
Acemi_ogretmen_annee Turgutunannesii biliyorum ücretli olduğu için tercih etmedim bu ara büyüyen bebek uygulaması hoşuma gidiyor bebeğe emekleme, oturma, yürüme vs günlük egzersizler var faydalı👌🏼
Cmrmt Atak haftalarında bebek daha çok emmek ister gelişen ve büyüyen bebeğin daha çok besine ihtiyacı vardır annenin sütünü artırmak için de çok çabuk acıkır ve devamli memede kalır. Atak zamanlarını daha kolay atlatmak için emzirin. Sütünüz artınca zaten o sizi bırakacaktır.
renkliruya Ya bu atak haftasını ya ben anlamıyorum..yada oğlum gelişmiyor.. 6 aylık ve stabil gidiyoruz.. Bazı bebeklerde atak haftasını kolay geçirme olabilir mi acaba?
Funda86 Bizde düzeltilmiş 16. Haftaya girdik 40 haftalık Doğum gerçekleşmiş olarak kabul edersek.biz 2 haftadir huzursuzuz.atak haftası diyorum.ve 1 haftadan fazla sürüyor bu dönem.google yazınca tablo çıkıyor zaten