Zeynepmusab blw için 6. ayı bekleyin bence. Bebeklerde 10 gün bile çok fark ediyor. Bizde blw tadımları 50-55 güne yakın sürdü 3 gün kuralıyla. Siz de daha uzun da sürebilir. Hemen ağzına götürmeyebilir, oynayabilir, yere atabilir bunlara hazırlıklı olun. Mama sandalyesinin altına büyükçe bir çöp poşetini kesip iyice açın ve serin. Döktüklerini toplaması kolay olur. (Bu maliyeti en uygun ve doğaya en zararlı yöntem tabii, ben yıkanabilir hazır splatmat kullanıyorum)
Sırasıyla;
Kabak
Havuç
Patates
Şeftali
Karpuz
Kavun
Elma
Armut
Üzüm
Kırmızı biber
Yeşil biber
Semizotu
Bezelye
Avokado
Mor erik
Kayısı
Tarhana çorbası sonra içine kıyma ve kemik suyu ekledim.
Yoğurt
Taze fasulye
Salatalık verdim.
taze fasulye ve salatalığı en sona bırakın. Muhtemelen mevsimi geçecektir, bir daha ki yaz verirsiniz. Yine aynı şekilde bu yolda ilerlerken mevsim sebze ve meyvelerini verin. Bu liste sizde muhtemelen değişecektir.
Heimlich manevrasını mutlaka öğrenin. Doktorunuza sorun. Nasıl uygulandığını gösterecektir. Ve her gün her gün sabah kalktığınızda YouTube’daki videolarını izleyin. Unutmamanız, olası boğulma durumunda ne yapacağınızı hatırlamanız ve panik olmamanız için faydalı olacaktır.
Çoğu zaman bebekler dilinin ortasına yapışan besini öğürerek çıkarmaya çalışırlar. Bu doğal bir reflekstir. Boğuluyor zannedip parmağınızı ağzına sokmayın. Kendi kendine halledebilecekken boğulmasına sebep olursunuz. Ağzını açtığında kontrol edin yiyecek dilinin ortasında duruyorsa sorun yok. Zaten bu olay küçük parça kopardıklarında oluyor. Büyük parça koparırsa direkt ağzından çıkarıyorlar.
yiyeceklerin ne çok sert ne de çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Boyut olarak da kendi işaret parmağınızı ve kalınlığını ölçü alabilirsiniz.