Melooo Selam anneler benim bi kaç sorum olacak sizlere lütfen beni aydınlatırmısınız? bu hafta a101 e yoğurt yapma makinası gelicek kiwi marka alan Memnun kalan kullanan varmı daha önce Yada önereceginiz başka makina var mı? birde bu makinada yoğurt yapmak sağlıklımı? ve son olarak pastörize sütten mi yoksa çiğ sütten mi mayalıyorsunuz çiğ sütten mayalamanın ne gibi zararları var ?
Birmartannesi Melooo tefalin yoğurt makinesi var 1 kere anca kullandım,bez örtüp yapmak daha kolay,çiğ sütten hiç yoğurt mayalamadım ayrıca,,,
Handetugra Melooo ben direk köyden inek sütü geliyor kaynatıp mayalanıyorum. Cigden hiç duymadım mayalanmasını
Perissmom Melooo weewell yoğurt Makinesi almıştım hamileyken çok memnunum. Çiğ sütten bebeğe yapmıyorum, pastorize günlük süt kullanıyorum.
Ozgebrar2019 Melooo Ben çiğ sütten mayalıyorum ama makine ile değil. Bence para vermeyin makineye kendiniz mayalayın hem daha sağlıklı olur 🙂
Melooo Handetugra ay çiğ dediğim de inek sütü işte🤣bende süthaneden alıp mayalıyorum ama zararlı olduğunu duydum onu soruyorum işte
Melooo Perissmom Neden pastörizeden yapıyorsunuz bende onu Merak ediyorum işte doğal inek sütünden yapmamak mı gerekiyor
Perissmom Melooo ben güvenemiyorum açık çiğ sütlere, doktor da ne olur ne olmaz pastorize cam şişe günlük sütten yap dedi.
Fatma_FLZ Melooo sütü mayalayıp üzerini örterim 4saatte tutar Bence boşa para vermeyin Yine de kendiniz bilirsiniz
MayaliPogacam Konu dışı ama ben de sorayım bu posttq izninizle.hazir yoğurttan mayalanir mi süt@Fatma_FLZ#6642752
BabyLinda Melooo pastörize sütten mayalamak gerekirmiş. Açıktan aldığımız sütleri ne kadar kaynatırsak kaynatalım içindeki zararlı organizmalar asla yok olmazmış. Çocuklar için çok zararlıymış
Melooo BabyLinda heh işte bende tam bunu soruyordum açık sütlerinde güvenilirliğini bilemiyoruz tabi teşekkür ederim
Melooo BabyLinda bu çok güzel bir açıklama olmuş en azından diğer annelerimiz de bilgilenmiş olduk teşekkür ederim ilginize
ballilokmaninannesi @Melooo bende çiğ sütten mayaliyorum canım makine kullanmıyorum kavanozlara mayalayip fırında bekletiyorum çokta güzel oluyor yoğurt makinesine para vermeye hiç gerek yok
elmalikurabiye Melooo cig sutten mayalarim tas gibi de olur makina gereksiz bence yapa yapa ogrenirsiniz
Eminos Melooo cig sut yani mandiradan aldigimiz sutcuden aldigimiz sut bana daha saglikli geliyor kaynatiyoruz mayaliyoruz tertemiz afiyetle tuket yillarca yogurt annelerimiz hep böyle yapti pastörize sut daha dunku hikaye pastorize sutler bana daha katkili geliyor sut kutuda aylarca duruyor kapagini acsan 10 gun dayaniyor nasil is anlamadim icerisinde birsuru koruyucu var o yuzden ben cig sut derim cumartesi gelir sut kaynatirim birazini icmeye veya tatliya filan ayiririm geri kalanini yogurt mayalarim miss gibi yogurt yapma makinesine de gerek yok kucuk parmaginiz sutun icinde yanmiyorsa gerekli sicaklik var demektir litre basina 1 tatli kasigi yogurt koyun kavanoz kase saklama kabi ne kullanıyorsaniz mayalayin onda uzerini ortun 2,5-3 saatte yogurt olur agzini acin ama yerinden oynatmayin ananem oyle derdi soguyunca kaldir dolaba yani 1 saat sonra filan 1 gece agzi acik kalsin buzdolapta guzel sertlesir ben hep boyle yapiyorum
Melooo Eminos şimdi mandıradan aldıgımız açık sütün güvenirliği nedir arkadaslar da marketlerde taze şişede günlük sütle yaptıklarını söylüyorlar bende baya araştırdım bu konuyu ama kafa karıştırıyor