Simbat07 Merhaba arkadaşlar doğum yapalı bugün 3.günüm daha ilk gündem meme başımda çatlaklar vardı ve acıyordu. Ama az da olsa süt geldiği için emzirdim ama yeterli gelmedi ve ara ara da mama veriyorum. Bugün dut kayısı erik kompostosu sütü artırır diye büyük bir bardak içtim ve öğleden sonra göğüslerim inanılmaz şişti bir anda ama.sabah hiç birşey yoktu öğleden sonra şişmiş.sizce mastit olmuş olabilir miyim? Annem canın bir şey çekti mi bugün dedi evet yoğurtlu makarna ama sonra unuttum yemeyi dedim ondan olmuş olabilir dedi. Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı
Deletedmom_29 Simbat07 ilk Doğum yaptığımda bende de oldu dördüncü gün sütüm arttığı için öyle olmuş. El pompasıyla sağıp rahatladım mastit değildi
Mimarannee Ben 3. Günü bebekte sarılık var diye doktora görünmüştüm meğerse memeyi emmediği için göğüsümde birikmiş süt . doktor sağmazsan mastit olursun ,ateşlenirsin demişti. o günden beri sağıyorum. Sürekli sağıp ve ya emdirirsen mastit olmazsın.
Simbat07 Mimarannee evet sanırım bende de durum aynı çok teşekkür ederim. Makineyle sağmaya çalıştım ama çok başarılı olmadı en iyisi elle sağmak olacak gibi
Simbat07 Deletedmom_29 inşallah benimki de mastit değildir ama çok ağarıyor göğüslerim elektirkli pompayla sağdık ama o da uçlarını yara yapıyor şimdi elle sağmaya çalışıyoruz
Mimarannee Simbat07 en sağlıklısı . Pompalar meme ucunu büyütüyor bende öyle oldu ,alamadı ağzına ilk zamanlar. Emzirdikten sonra da sağmak gerekiyor kalan sütü hem depolarsın.