Betullll Kızım 1 ay 5 günlük arada kusuyor ve burnundan da geliyor ve bu beni korkutoyor bir sey olacak diye başına böyle bi durum gelen var mi ??
Dfghy Betullll benim bebeğimde oldu korkma gazı olduğundan oluyor mamadan veya emdikten sonra meme/ mama hangisini alıyorsa iyice gazını al burnundan akıyorsa aşağıya doğru kafasını ey ve aspiratörle sonra temizle ,
Betullll Dfghy emiyor gazını alttan çıkarıyor ama onu da zor çıkarıyor baya cani aciyor kurumun suan ikinci bi gaz ilaci kullaniyorum bakalim bu olac ise yarayacak mi
mamAras Benimkinde olmuştu ağzından burnundan geldi, biberonla mama veriyorum ben bebeği 45 derece, biberonu dik tut dedi. Birde açkende tokkende gaz çıkartmak gerekiyormuş
Hcrn98 Betullll cnm ilk aylarda benimde çok oluyodu bebeğimde hatta uyumuyordum bunun için boğulucak diye çok şükür gaz ilacını düzenli kullandım bağırsak ilacınıda verdim düzenli ve gazının tam çıktığından emin olduğum zmn bu sorun kalmamıştı ama üzülme gerçekten üç aylık olduk ve hiç böle bi problem kalmadı gazınıda çıkarıyo kendi burundan kusma olayıda bitti 😄
Betullll Hcrn98 bnde uyuyamıyorum yanliz bırakamıyorum korkuyorum hangi gaz ilacını kullanıyorsunuz sab simplex kullanıyorduk 15 gündür cok faydasını goremedim bugun farkli gaz ilaci aldım biogaia diye bakalim bu etki edecek mi
adasaripapatya Betullll bilirim bizde çok çektik ama 3.ayında tamamen geçti diyebilirim kustuğu zaman yüzüstü çevirin sırtına hafif hafif vurun burnunda kalanları da aspiratörle çekebilirsiniz geçecek bu günlerde sağlıkla inşallah 🤗
Dfghy Betullll mama öncesi ve sonrası gaz alınması gerekiyormuş doktorum dedi mama yedirmeden önce pat pat sol omuza vur sıvazla 20 dk baktın yok yedie sonra yedikten sonra tekrardan gaz al biz 1 saat kucakta gaz çıkarmasını bekliyoruz bende ilk zinco verdi işe yaramadı şindi sap simlex kullanıyor şmdi birwz daha rahat. Büyüdükce azalıyor ama sakin kalmaya çalış. Biz bu boğulmadwn hastanelik olduk bebeğim şimdi 3 aylık öyle böyle büyüyecek insallah
Kupraaaaa7777 Betullll hakiki zeytinyağı çok etkili Ben oğluma onu kullandım diğer gaz damlaları çok etkilemedi
mamAras Betullll canım ben bütün gaz ilaçlarını kullandım her bebek farklı tabi ama sabah nbl probiyotik, sonrasında gün içerisinde nurse harveys colex kullandım bunlar şuan için en etkili olanları. Reflü yatağı kullan bir süre için rahat etsin diye ya da yan yatırabilirsin. Bir süre sonra kendi kendine geçiyor benimki çok iştahlı yiyodu mamayı hızlı yuttuğu içinde tazikli kusuyodu bir anda kesildi. Boğazına bişey kaçtığında iki kaşının arasına bastır hafifçe ve ters çevirip(yere paralel yüzüstü) sırtına vur telaş yapma
Hcrn98 Betullll kuzum kesinlikle metsil işini görücek bide biogaia düzenli kullan ben metsili altı saatte sekiz damla veriyorum biogaia da saat sabah 11 de veriyodum beş damla tabi şuan ihtiyacım kalmadı şükür sende aynn böle yap inş bişi kalmaz bir aya ama çok iyi takip etmen lzm unutma
Dfghy Betullll biogaia ilk karın ağrıtır bağırsakları çalıştırdığı için ilk ağlarsa korkma sonra rahatlatır o ilacın özelliği o 🥰🥰🥰ah annelik asla hakkı ödenmez
Aysukk Betullll korkmayın olabilir belki sutunuz yogun gelince genzine gidiyordur ama gun içinde cok sık kusma oluyorsa kusma fışkırır gb yogun deliyorsa hazmedilmemiş süt seklinde geliyorsa bebekte hırıltı balgam oluyorsa yanaklarında veya vucudunda kızarıklıklar oluyorsa kakada kan veya süregelen isal varsa eger bu bulgulardan birveya bikacı kusmalarınıza eşlik ediyorsa kesinlikle iyibi alerji uzmanına götürmelisiniz gunumuzde doğan bebeklern neredeyse yarısı alerjik ama bircougu fark edilmeden büyüyor.
Betullll Aysukk arada hırıltı oluyor çocuk doktoru gitti hafta da bir kere geliyor carsamba gunu hirilti icin goturcem bazen oluyor hirilti bazen olmuyor
[silindi] Betullll canım o bizdede oldu gecıyor reflü yatgaında yatır bıde katımı gelıyor sıvımı cokmu azmı
Betullll [silindi] sivi geliyor az geldi şuana kadar birde cok sik gelmiyor 1 hafta da 4 kere yada 5 kere geldi kuvezden yeni çıkarttım
Angel_45 Betullll benimkide o kadarlikken hep burnundan geliyodu panikten artık doktora sormuştum çok ileri doğru puskurtmedigi sürece sorun olmaz fazla beslenmekten demisti