Ozgsyhn Bebegim 8 buçuk aylık blw geleneksel birlikte gidiyoruz.. beslenmesine çok dikkat ediyorum hergun rutin düzenli bı yeme şekli var ama bıktım aynı corbalardan..lütfen bana yaptığınız bebeğinizin sevdiği farklı çorba tarifleri acill!
Zeynepomer96 Ozgsyhn tarhana çorbasının içine biraz kıyma sarımsak ve nane ekliyorum bayılıyor en sevdiği çorba onun dışında yoğurt çorbasını da çok sever
My_son Ozgsyhn nasil bi rutin uyguluyosnuz acaba fikir olsun diye soruyorum. Benim oglum kırmızı biber corbasini yayla corbasini fln sevdi ama aerik corba icmek istemiyo 11 aylik oldu kati gida daha cok seviyo ama yemiyo 🤦 yemek yedirmek 8skence
Minikimmm Ozgsyhn tarhana çorbası havuçlu şehriye çorbası yayla çorbası karışık sebze çorbası karışık tahıl çorbası un çorbası salçalı şehriye çorbası vs.olarak bir listem var yapiyorim bir çorbayı iki gün kullanıyoruz sonra yenisi
VERA19 Ozgsyhn https://blog.mutlubebekleriz.com/bebek-bakimi/yaz-corbasi-tarifleri-2/ Tarif dünyası köşemizde ki çorba tariflerine göz atabilirsiniz 🥣
Ozgsyhn My_son sabahları bebek bisküvili mama yapıyorum öğlen sebzeli kemik sulu çorba yapıyorum akşam üzeri yayla çorbası yapıyorum yatmadan önce de muhallebi yapıp yediriyorum canım
mervecrbg Ozgsyhn tarhana çorbasının içine suda haşladığım semizotu katıyorum bayılıyo farklı bi tarif😊
Ygtek Ozgsyhn Yoğurt çorbası, mercimek corbası, kıymalı sebzeli karışık çorba, havuclu terbiyeli çorba, salçalı kıymalı terbiyeli şehriye çorbası, domates çorbası, brokoli çorbası, kabak çorbası, elimde ne sebze varsa karıştırıp çorba yapıyorum.
My_son Ozgsyhn tabi kendi fikriniz karismak degil dusuncem sadece fikrimi soylcem ama cok sıvı beslemiyomusunuz acaba? Sadece corba ve mama
Minikimmm Ozgsyhn tereyağı ve zeytin yağı tencereye köy canım altını aç sonra yarım çay bardağı un ile kavur ardundan bir kaseye yoğurt yumurta sarısı ve sarmisk koyup terbiyesini yap bir iki damlada limon sık yaptığın çorbanın içine bu karışımı dök kıvam alınca altını kapat istersen üzerine toz biber ve yağ yakıp sos yapabilirsin
mervecrbg Ozgsyhn tabi semizotunu ayıklayıp yıkayıp suda haşlıyorum daha sonra başka yerde tarhana çorbasını pişiriyorum tarhana çorbasına azıcık salça ve nane katıyorum ayrıca haşlanmış kemik suyuyla yapıyorum piştikten sonra içine haşladığım semizotunu katıp blendırdan geçiriyorum bu kadar😊
Seda_123 Ozgsyhn Havuçlu kıymalı tarhana çorbası veya kabaklı patatesli de yapılabilir 😊Şehriyeli tavuk sulu yoğurt çorbası bal kabağı çorbası özellikle bal kabağı çok faydalı sebze çorbalarının içine kapya biberde koyabilirsiniz
Ozgsyhn My_son yaptığım çorbalar sıvı kıvamda olmuyor parçalı yediriyorum mesela yayla çorbasını blendirdan gecirmiyorum ara öğünlerde de parmak besin veriyorum eline
My_son Ozgsyhn anladim bende daha cok kati gıdalai tercih ediyorum bu aralar pilav kofte mucver makarna gibi ondan sadece sivi besliyosnuz diye düşündüm
nartanemm Merhabalar şimdiden afiyet olsun benimde kızımın sevdiği daha önce bilmedigin bir çorbayı anlatayım normalde ben kızıma hipp bebekelr için olan yağından koyuyorum ama tereyagiylada olur tereyağını 1 kasik mısır unuyla kavuruyorum sonra 1 patates dograyip içine koyuyorum suyunu ekleyip önceden yaptığım kemik suyundan bir tane atıyorum bunu çeşitli şekilde yapabilirsiniz tavuk ekleyebilirsiniz havuç ekleyebilirsiniz ama bu sade haliyle bile çok hosuna gidiyor
nartanemm Bir tarif daha söyleyeyim onuda çok seviyor kızım kuzu kiyma sogan suyu ince köftelik bulgur çok azda soğanın kendisini koyuyorum karıştırıp bi güzel misket şeklini veriyorum sonra daha önce kabuklarını soyup dogradigim domatesleri kavuruyorum içine tel şehriye ekliyorum miktarı göz kararı yapıyorum çoğunlukla 2 tabak yapıyorum ki diğer sı gün yemeği hazır olsun tel sehriyede bi tık kavurunca köfteleri koyuyorum onlarda bi tık kavruluyor üzerine suyunu ekliyorum sonrasında blendir yada çatalla ezip verebilirsiniz