Ipekk
[bilinmeyen] yiyecek ve içeceklerden aslında sudan bulaşıyor genellikle. Kızımdada oldu antibiyotik tedavisiyle atlattık
eymeninannesibusra
[bilinmeyen] amip bizde de oldu sudan oluyomus sanırım antibiyotik ve probiyotik kullandık çok şükür geçti
Deletedmom13
[bilinmeyen] bi fikrim yok bebegim.ama.ustte kalsin diye yazıyorum cok gecmis olsun❤
gul
[bilinmeyen] amip eskiden çok riskli hayati bir bakteriydi. Kuzenim yıllarca savaşmıştı. İnternetteki vakaları görüp endişelenmeyin diye yazıyorum.Genellikle yeşillikten bulaşıyor. Şimdi dengeli beslenme ve düzenli tedaviyle hemen atlatıyor çocuklar.
Ipekk
[bilinmeyen] muhtemelen çünkü kızımda küçükken olmuştu ve sadece anne sütü alıyordu. Ama banyo yaptırdığım sudan olmuştu . İlaç başladınız mı
ebrulim29
Canim benim oglum da 3 aylik persembe günü bizdede çıktı amip insallah gecicek bende yıkama suyundan geçtiğini düsunuyorum😔😔😔
ebrulim29
[bilinmeyen] insallah canim flagyl ve fixef surup basladik
Ipekk
[bilinmeyen] antibiyotik kullandık malesef anca öylr geçti. Bir iki defada tekrarladı . Ama ilacı kullananınca hemen kesildi sıvı kaybı vs olmadı rahat atlattık diyebilirim
eymeninannesibusra
[bilinmeyen] valla ben doktora sormayı unuttum neyden olduğunu internetten araştırdım öyle oluyomus
ebrulim29
[bilinmeyen] Evet antiniyotik doktor da bu kadar küçük bebege normalde ilac yazmam ama mecburen yaziyorm dedi carsamba günü gitcez insallah gecer de uzun süre kullanmak zorunda kalmayiz😔😔😔
ebrulim29
[bilinmeyen] Normalde kakasini günde bir kez faln yapiyodu carsamba gunu 8 defa faln yapti ertesi gunde öle devam edince görürdüm baska bi sikayetimiz yoktu
eymeninannesibusra
[bilinmeyen] bizim 10gün kadar sürekli kakasi yesildi başka sikayetimiz yoktu kakamiz duzelmeyince hastaneye gittik doktor test yapti amip dedi antibiyotik verdi 1hafta kullan antibiyotigi dedi 4günde düzeldi ama devam ettik kullanmaya
ebrulim29
[bilinmeyen] evet ilk basta yoktu sonradan mukus ve hafif yeşil olmaya basladi canim
DuygUras
[bilinmeyen] canım bizde 1 hafta önce atlattık.Bizim kakada nokta nokta kan geliyordu.Bizde de ineksütü alerjisinden şüphelendi gaita testinde amip kisti çıktı.Banyo yaptırırken ağzına sabunlu su kaçınca oluyor dedi doktor bakteri Yani bu.10 gün flgyl diye Antibiyotik şurup kullandık tekrar test yaptık çıkmadı çok şükür.Çok dikkat edin canım banyosunda.Boş yere enfeksiyon oldu yanı bağırsağında.Eskiden anneler hiç özenmiyormuş bende annemle yıkıyordum bebeğimi.Hep sabunlayıp yanaklarını tahriş olmasın diye hafif suyla eliyle yıkıyordu.Halbuki zarar vermiş Yani,bazen doğru bildiğimiz şeyler acaba doğru mu diye araştırmak lazım.Geçmiş olsun canım🙏
ebrulim29
[bilinmeyen] insallah en kısa zamande geçiririz canim 🙏
eymeninannesibusra
[bilinmeyen] oda var di ya sunuyodu kakasi ama kakadaki mukus herzaman olabiliyo bizimki fazla salyasi olduğundan hala var
Joipt
[bilinmeyen] Merhaba,öncelikle geçmiş olsun.Hangi şikayetlerle başvurmuştunuz hekime acaba?
Acemi_ogretmen_annee
Merhaba çok geçmiş olsun umarım tez zamanda atlatırsınız gelişmeleri bizimlede paylaşır mısınız eminim benim gibi bir çok anne ilk defa duyuyor.
Ipekk
[bilinmeyen] oda olabilir çok kaka yapıyorsa sıvı kaybetmesin hemen ilaç başlanması iyi olur
Ckr
[bilinmeyen] bizde de oldu 1 ay önce. 40 derece ateş kusma ve kanlı ishalle acile gitmiştik. Amip çıkmıştı. Çok dikkat ederim bende ama banyo yaparken bile olabiliyormuş maalesef. Biz biraz ağır atlattık ama şu anda atlattık gibi görünüyor. Bayağı kilo kaybı oldu bebeğimde. 10 gün şurup kullandım altını her açtığımda poposunu yıkayıp öyle sardım yeni bezi. Ve bi kez kullandığım havluyu tekrar kullanmadım. Ve sürekli ılık su verdim. Çok su kaybediyorlar çünkü Bebekler bu dönemde. Çok geçmiş olsun 🙏🏻