Caaggaann Merhaba kızlar,, benim bebeğim iki yaşında ama,, mama meme dede diyor. Ama halen İki kelimeli cümle kurmuyor artık tedirgin olmaya başladım böle durum yaşayan var mı normal mi yoksa oğlumda Bi sorun vsr mıdır,
Prensesler_annesi Caaggaann endişelenme canım her çocuk aynı olmaz benim 31 aylık kızım var mesela 1 senedir çok güzel konusuyor bilmediği yok ama aynı benimkiyle arkadaşımın oğlu var konuşamıyor kuzenimin kızı var 1byas büyük konuşamıyor bi sorun olduğunu zannetmiyorum kendini üzme benim ki kalabalık mahallede büyüdü etrafı çocuk kaynıyordu hepsi ilgilendi bebekliğinden konuşmayı öğrendi ama konuşur annesi merak etme kendini de strese sokma
Dunyam28 Caaggaann eğer tv izletiyorsaniz, eline tablet telefon vs veriyorsanız, bunlardan hemen uzaklastirmalisiniz
Papatyaa_ Caaggaann her çocuğun gelişimi farklıdır canım bir başkasının çocuğu 2 yaşında konuşmaya başlar bir başkasının da 5 yaşında… siz bol bol kitap okuyun, resimler gösterip sorular sorun, beraber şarkı söyleyin, sohbet edin… tv, tablet, telefon gibi aletlerden uzak tutun. Endişelenmeyin normal bir durum ✋🏼
Caaggaann Prensesler_annesi inşallah ama ister istemez Bi stres oluyor insan teşekkürler Dunyam28 çok fazla değil zaten yaz mevsimi genelde balkonda
1mom1baby Caaggaann benimkide 2.5 yaşında konuşmuyor konuşmuyor dediğim söylediği kelimeler var cümlede kurdu ama akıcı konuşma yok gun içinde 1 2 kelime söylüyor bazen 1 haftayı kelime söylemeden geçiriyor 3 gun önce annecim dedi adımı söyledi üstüne 2 kere daha söyledi sonra bi daha söyler misin dedim kaçıp kahkaha atıp öpücük atti şimdi sadece ilk hecesini söylüyor halbuki adımi net olarak 3 kere söylemişti neden böyle yapıyor neden konuşmuyor bilmiyorum psikiyatriste gittik normal zamanla konuşur dedi gelişim testi yaptircaz doktorun gelmesini bekliyoruz konuşmaya çalışıyor anlaşılmayan şeyler söylüyor bazıları anlaşılıyor ama anlayan sadece benim söylediği seyleride kısık sesle söylüyor kitap okuyoruz kartlara bakıyoruz şarkı söylüyoruz her şeyin adını söylüyorum zaten her şeyi biliyor papağan gibi tekrar ediyorum tv 2 yaşından beri açık ama oturup izlemisligi yok dönüp bakmıyor telefondan şarkıları izliyor o da gunde 15 20 dk ve her gün değil söylediği şeyleri unuttuğunu da sanmıyorum çünkü adımı biliyor adımı 2 3 kere eşim seslenirken kim bilir ne zaman duymuştur söylesin diye hep anne baba deriz eşimde farklı şekilde hitap eder evin yolunu buluyor bikac gun önce olmuş bir seyi biliyor hafıza sorunuda yok eşimle ben bu yaşta baya baya konusuyormusuz bende neden konuşmadığını merak ediyorum
Caaggaann 1mom1baby şu da var tabiki konuşmasa hiç Konuşmaz bence biz pandemi sürecinde olduğumuz içln doktora da gitmedik ben çok telaşım ama bakın adınızı söylemiş kaç kere bana öle geliyor ki Bi zamanı var gelince söler mutlaka psikojik de olabilir,, inşallah bir an önce konuşurlar benim de oğlum la, yaşıt arkadaşımın kıız vsr her şeyi söylüyor
Misterious Normal olabilir ama olmayacağını düşünüp bı doktora dnaiamakta fayda var bence ihmal etmeyin
Mimarannee Caaggaann kuzenimin çocuğuda geç konuştu ama bir dili açıldı sanırsın büyük insan konuşuyor.