TYE Ya resmen tedirginim aşı için bebek için var mı öncesi yada sonrası yapılcak bişey ? Ne gibi belirtiler oluyo acbaa he bide biyerde aşıdan önce calpol verın diye okumustum dogru mu ki
Anasinifci TYE aşıdan önce hiçbir şey vermeyin. Bizimki 2aylık aşısında ateşlenmedi mesela. Ateşlense de 37.9a kadar kendiniz soğuk uygulama ile düşürün. 38den sonra bi çay kaşığı calpol verin. Direkt ateş düşürücü dayarsanız vücut direnci kırılır
Ata0905 TYE iki oğlumda da hiç bir yan etki olmadı . Ateşi çıkarsa verin öncesinde vermenize gerek yok geçmiş olsun şimdiden 🌸
Selin5335 TYE her bebekte etkisi farklıdır canım, kiminde ateş yapar kiminde yapmaz. Benim kızımda ateş olmadı ama ağrısı oldu. Karma aşı ve pnömokok biraz ağır aşılar
Nuraybyrm Ben yeni yaptırdım 2 aylık aşısını doktorumuza sormuştum aşı öncesi ateş düşürücü verme dedi Aşının etkinliğini düşürüyormuş . Ateş olursa calpol verirsin demişti ilk gün ağrı ve Ateş oldu verdim geçti daha da ateşi çıkmadı yararlı olur umarım
eymenzeynep Benim kızımın 2.ay aşısı çok ağır geçti ateşi ve agrısı oldu. Mecburen zorda kaldığımız için yarım fitil verdim
Alya26 TYE bence gerek yok belki bebeginiz aşı sürecini kolay geçirir. Endiselenmeyin 38 derece olursa ates calpol ver demişlerdi bana da
Sule_eylul2906 TYE bizde dün olduk canım çok şükür ateş yapmadı bize dünden beri Bebekten bebeğede farklıdır😊öncesinde verme şurup felan önerilmiyo zaten 👎🏻