Papatyaa_ Merhaba anneler bebeğim 10 günlük yaklaşık bi 5-6 gündür meme veriyorum emiyor ama meme ucum çok acıyor damağı ile sıkıştırıyor acımdan duramıyorum. Bir de hafif çatlamalar oldu lansinoh kullanıyorum, bu ağrı ve dışlamalar ne zaman geçer :(
Ceren0109 Papatyaa_ Ay canım Allah yardımcın olsun o zamanlar aklıma geldık e halen gogsüm sızlıyor nasıl bi acı bilirim ben her memeden önce ve emdikten sonra kendi sütümle gögüs ucuma sürerdim o yumuşatırdı benim ki bi 20 gün felan sürmüştü canım bide ayva çekirdeği jeli yapmıştım oda iyi gelmişti.
Sema06 Papatyaa_ anestol ve fito kremi iyileştirmede bir numara cnm anestol uyusturdugu için canın o kadar acımıyor ama emzirmeden önce bolca yıka devamlı sur bir haftaya kalmaz düzelir ben çok krem kullandım bir ay çektim emzirirken ağlıyordum bunlar denedim birde anında geçirdi 😊
Sevgihira Papatyaa_ canım ben avent silikon göğüs kalkanını kullandım akşam taktım sabaha yaradı geçti kabuk bağlamıştı ucu kanlandı yumuşattı geçti , şimdi arkadaşımın öyle oldu ona verdim oda çok memnun
paputmoms Papatyaa_ ilk zamanlar olması çok normal canım ama ben ne kremler kullanmama rağmen geçmedi beni gümüş kapaklar kurtardı alırsan hem boşa kremlere para dökmemiş olursun çünkü yeni doğduğu için bebeğin sürekli emmek isteyecek ve kremi memede bırakacak zamanın olmayacak ama gümüş kapak öyle değil en azından biriyle emzirirken diğerinde kalıyor sütle iyileştirdiği için ve kimyasal olmadığı için bebek için daha güvenli ben silver nurse aldım trendyoldan çok çok memnunum ağlayarak emzirip süt sağan ben şu an güle oynaya emziriyorum çok güzel ve rahat
Papatyaa_ Ceren0109 yaz bebeği oldu benimki canım ayvayı duymuştum ,hamileyken keşke buzluya atsaydım o zamanlar şimdi işime yarardı :( ortalama bi on gün daha sabredeceğim demek :((
paputmoms Papatyaa_ valla kuzu benim 2 ay geçmedi kendini şartlama direk gümüş kapak al hemen iyileştiriyor ben aldım şimdi kuzenim hamile doğumundan iki hafta önce ona vericem doğumdan iki hafta önce kullanınca hiç yara olmuyormuş
Papatya0205 Sevgihira canım bişey sorabilir miyim benim göğsüm çok sızıyor emzirirken falan yada bebeğim 2 saat falan uyuduğunda göğüs pedleri yeterli gelmiyor o kalkan akan sütü tutuyormu
Sevgihira Papatyaa_ valla hemen geçmişti benim bide kanlıydı göğüs ucum düşün , akşam taktım sabah çıkardım içide süt dolmuştu hatta kalkanın onuda çekip enjektörle verebilirsin
MinervaEva Papatyaa_ Bebeginiz gogus ucunun tamamini agzina almiyor olabilir. Benim ilk zamanlarda oyle oluyordu. Emmeye calistikca hareket eden dili tam gogus ucumun ortasina baski yapip catlamaya neden oluyordu. Dolayisiyla her emzirme iskenceye donusuyordu. Emerken dikkat edin gogus ucunuzun tamamini alip almadigina 😊
Papatyaa_ MinervaEva inanın açıdan duramıyorum bazen sağıp biberonla veriyorum yanlış mı yapıyorum :( çocuk Doktorum anne sütü ver de nasıl verirsen ver demişti. İlla memeden mi emmesi gerekiyor :(
MinervaEva Papatyaa_ Memeden emmesi hem biberona alisip memeyi reddetmemesi hem de pompalarla sutun tam bosaltilamamasindan dolayi onemli tabiki. Ama doktorunuz dogru demis siz anne olarak su an cok daha iyisini bilirsiniz sonucta bu durumu yasayan sizsiniz. Mutlaka dedigim gibi meme ucunu kavramasina dikkat edin eger tam almiyorsa bu yara yapar sizi de emzirmekten sogutabilir acidan dolayi. Cok gecmis olsun tekrar 🙏
Papatyaa_ MinervaEva daha 10 günlük bebeğim inşallah zamanla alışır. Teşekkür ederim, sağlıklı günler dilerim 🌸
Sahra0705 Papatya0205 kalkan çok işe yarıyor sütün boşa gitmiş olmuyor doldukça biberona yada süt poşetine koy dursun dolapta 3 gün dışarıda 3 saat
Sahra0705 Papatyaa_ canım garmastan pomat diye bir krem var onu tavsiye ederim sür 5 dk sonra emzir silmene Felan gerek yok benim onunla geçti