Tugce2020 Kızlar yemeklerine tuz koyuyor musunuz tuzsuz yemiyor koymak istemiyorum ama öylede yemiyor
NaimeYilmaz Tugce2020 1 yaşa kadar tuz yasak. 1 yaşından sonra da pişerken değil pişmiş yemeğin üzerine çok çok az dökmeniz gerekiyor. O da tercih ederseniz tabii.
Ates_mami Tugce2020 iyotun beyin gelişimine önemini bildiğim için koyuyorum. Besinlerden aldıgı yetersiz kalıyor. Doktorum da ver diyor. Günde 1 ögününe çok çok az tuz ekliyorum.
Tugce2020 NaimeYilmaz üzerine olduğunu bilmiyordum şimdi içim rahat etmiyor ama bazen az koyuyordum pişerken koyuyordum ama teşekkür ederim
NaimeYilmaz Tugce2020 Tuzun faydası iyotta. Pişerken koyarsanız iyot kayboluyor. Ona da dediğim gibi 1 yaşından sonra çok minik bir ölçüde ihtiyacı oluyor. Bizim kullandığımız tuzun 10/1’i gibi mesela.
Esra1986 Biz 13 aylığız tuzda şekerde tüketiyor az az çok ıstahli bebek biz ne yersem istediği için mani olamadığım oluyor pasta bile yemek istiyor🙈😖
Tugce2020 Ates_mami benim doktorumda ver dedi ama yetersiz geldiğinden değilde yemezse diye bunu bilmiyordum
Minik_Hanim Tugce2020 tuz 1 yasa kadar yasak ama diğer baharatlarla tatlandirabilirsiniz Kekik, toz biber, zerdeçal, kimyon..