iremceren Selam, bebek tarhanası ne zaman verilmeye başlanmalı? Elimde mevcut ancak beklemeli mi 6 aydan itibaren verilir mi bilemedim? Bir de baharat kullanımı ne zaman? Nane gibi yani. Son olarak yoğurdu kızım sevmedi çorba gibi yapıp verebilir miyim?
afs9mart iremceren ben normal bizim kullandıgımız tarhana da yaptım hiç bile katmadan cok cok az tuz koydum yedi yanş
idillinamom iremceren Yoğurt çorbası verebilirsiniz. Tarhanayı da bizim doktorumuz 7.ayda başlatmıştı. 6.ayda meyve ve sebzelerin yardımlarını yapmıştık sadece
GoGirl iremceren 6. Ayda basladim doktor tavsiyesiyle ama ek gidaya 5. Ayda basladik tadimlar bitmisti nane ve kimyonada yine 7. Ayda baslatti doktor
iremceren idillinamom teşekkğr ediyorum bende tadımlı gidiyorum ama doktorun veridği kağıtta çorba da yazıyo emin olamadım o an aklıma da tarhana gelmedi valla tadımların peşine onu da 3 gün deneteyim o zamana kadr da 7. Aya yaklaşrz sanrm
Poncik38 idillinamom tarhana 7.ayda başlanan bi corba mı? Bugn şu kaşık mamalar dan bakmıstm da orda 4.aydan itibaren tarhana corbası vardı. Zararlı mı acaba
idillinamom Poncik38 Hayır aslında zararından değil 😊 Sadece atıyorum mama alan bebekler biraz daha erken ek gıdaya geçiyor. Ek gıdaya ilk geçince de öncelikle tadım yapiliyor. Meyve ve sebzeler 3 gün kuralı ile veriliyor. İlk gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı şeklinde. Bunun sebebi de alerjisi var mı yok mu anlamak için. Bu tadım dönemi de yaklaşık 1 ay sürdüğü için 7 ayda verebilirsiniz yazdım
Poncik38 idillinamom ha anldmm 😃 biz 4aylıkken başladık ek gıdaya mecburen dyelm. 1ayı gecti tadımlar fln bitti yani o yüzden ondan alsammı dye kararsz kalmıstm. Teşekkürler 🙂
idillinamom Poncik38 Kaşık mamalardan değilde e bebekten yada migrostan organik tarhana alıp kendiniz yapın bence. Daha sağlıklı daha lezzetli oluyor 🤭🥰
Fatma_FLZ iremceren ben 7ayinda başladım tarhana vermeye Tuz kullanmadigim için tat olsun diye nane kekik kimyon kullaniyorum çok az Kabak Patetes yemeğinde sebze çorbasında falan
Minikaslann iremceren 6.ayından sonra tarhana da nane vs kullanabilirsin. Yoğurt çorbası/yayla çorbası yapabilirsin benim oğlum çok sever mesela.
Minikaslann iremceren benim oğlum sevmemişti tarhanayı ama sonradan yemeye başladı hiç belli olmuyor ara ara hep denemeniz gerekecek 💙
Smnl iremceren 7. Ay ek gıda listemizde ekledi doktor. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı. 6. Ay tadımlar yaptık.7 de çorbalar eklendi