Tarana Merhabalar. Ogljm 1yas 10gunluk.Sut alerjisi var. Esim iki gundur ona az az yogurt ve kefir vermis cok az. Ama alerji olmadi dokuntu burun akintisi falan olurdu sut urunu yedikde. Gecmis ola bilir mi? Korkuyorum daha fazla verip denemeye. Buarada anne sutu de aluyor ama ben hep sut urunleri tuketiylrum benim sutumden gecmiyor ek gidada sut urunu olunca alerji yapiyor
nurhayatervaras Tarana bizim 1 yasinda geçti ama önce doktor deri testi vs yaptı. Öyle öyle onun yönlendirmesi ile açıyoruz diyetinizi 😊
Aselkusun Tarana 6ayda öğrendik süt ürünleri alerjimizi 9. Aya girecepiz geçti diyetimizi açtık şimdilik bir şey olması sizde doktorunuza danışıp diyetinizi açabilirsiniz ama önce pişmiş ürünle başlattı bizi
zuzula Tarana canım geçmiş olabilir bizde actık diyeti 7.5 ayda.ama önce fırınlanmış ürünlerle başla istersen
Tarana Aselkusun evet bizdr de 6ayda basladi. Doktor 15 ayda yavas yavas deneyecegiz demisdi ama esim benden habersiz denemis)
Umutununannesi Benım bebegımde se süt alerjısı var ama ben cay kasıgıyla yogurt yesem mesela oglum 9 aylık deliye donuyor sancıdan zehır oluyor bana. Sizin bebegıni alerji testı ıle mı anlasıldı acaba süt alerjisi degılde laktoz intoleransı olabılırr mı bebegın. Cunku süt alerjısı olsa doktor 1 damla bıle gecer dedı sütten bebege. Belkı bebegıniz direk süt ürünü tukettiğinde sindiremiyordur onu o yuzden laktozsuz süt ürünleri kullanmanız gerekebılır
Tarana Umutununannesi bizde sadece ek gidada anlasildi ama ceyrek biskuvi bile yedikde alerji burun akintisi hirilti falan olmusdu cok korkuyordum ozellikle hirilti falan olunca
Tarana HeyArnold ben rusyada yasiyorum zaten burda gebel alerhi diyorlar. Bende ryscam terimleri anlayacak kadar iyi degil. Ben genel oyle sut alerjisi diyorum)
Sbnmm Benim de bebeğimin yumurtaya alerjisi var 10 aylık 4 aydır diyet yapıyoruz alerjiler ne zaman geçiyor acaba bende merak ediyorum,birde deri test yaptırmıştık 13*7 çıkmıştı bu çokmu yüksek anlayan varmı acaba
Aselkusun Sbnmm ben anlamıyorum hiç testte yaptırmadım ama isterseniz doktorunuza sorup diyetinizi açın geçip geçmediği anca öyle belli oluyor diye biliyorum