Minnosunannesii biyopsiye gerek yok bunu niye bu şekilde söylüyorlar ki hpv dna testi var smear gibi alınıyor. Ve ona göre yipleme bakılıyor tehlikeli mi değil mi diye. Biyopsi ise hücresel bozulmsya bakmak için yapılıyor. Başka doktora gidin sonucu gösterin hpv dna testi yapılsın istiyotum diyin. Devlet Hastaneleri artık 30 yaş altına yapmıyor ama şansınızı deneyin. Ben onkoloji doktoruna gidip yaptırtmıştım. Sonuö alırken bile biz bu testi yapmıyoruz diyolardı eğitim araştırma hastanesinde. Doktor kağıt yollayınca vetdiler sonucu. Bu arada hpv korkulacak birşeu değil tipine bakılsın tehlikeli olan 2 tip var diğerkeride tehlikeli ama onlar kadar değil. Bağışıklığı yüksek tutup hayatınızı sağlık yaşama çevirir ve sigara kullanıyorsanız, bırakırsanız. Vücut kendisi atıyor virüsü. Tek olumsuz yanı atıp atmadığını bilememek. Çünkü mesela ben pozitifim ve 5 tip hpv virüsü var bebde ama bazen twstim negatif çıkıyor bazen pozitif. Kendini gizleyebilen bir virüs olduğu için hiç bir zaman geçip geçmediğini bilemiyoruz. Birde doktorunuzla eğerki tehlikeli bir tipse aşı olup olmamayı konuşun. Kapmamak için aşı var bana doktorum ilerlememesi için başka tiplere dönüşmemesi için yaptırtmıştı.