Kelebekkiz Bebeğim yaklaşık 20 gün önce 5 kg 600 gramdı bugün sağlık ocağına gttik 5 650 çıktı 3 aylık yeni oldu kilosu az mı doktor cok iyi dedi ama 50 gram almış aşırı az kakasi da azaldı acaba yavrum doymuyor mu günde 2 defa altını alıyorum cisli bezi normal 3 4 kez ama az kilo almış 😭😢
YoncAseL Kelebekkiz idrar yolu enfeksiyonu geçirdiniz mi bizimde öyleydi kilo Almaya engel olabiliyormuş doktorumuz öyle söylemişti
ElifAlmila55 Kelebekkiz benimde kızım 3 aylıkken 5500 400 gram almış sadece 1 ayda bana doktorum çok az demişti aynı şekilde sağlık ocağındaki hemşirelerde cok az dediler düşün 1 günde 25-30 gr arası kilo alması gerekiyor 1 ayda 500 ve 1000 gr arası alınmalı 50 gr çok az çişli bez sayısı az diyorsun doktorun hiç demedi mi daha sık emzir günde 2 defa mama ver diye bence iyi kontrol etmemiş doktorun. Kaka yapması sorun değil ama çiş sayısı açık renk ve bezin dolu olması 5-6 kez yapması gerekiyor.
laktas Kelebekkiz bizim de 3 aylıkken aynı şey oldu. Hep güzel kilo aldı. 3 aylıkken 20 günde 200 gr almıstı. Doktor aç kalmış 15 gün sonra bi daha kontrol edelim dedi. Tabi benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Hemen 2 memeyi de vermeye başladım. Tek meme emzirirdim hep sütüm boldu. Azaldı bu süreçte herhalde ondan az aldı. 10 gün sonra gittiğimde 350 gr almıştı. Dert etmeyin. Tek meme veriyorsanız 2 meme verin. Süt azsa damlalar çaylar bol bol su için. Sürekli sağın çoğalıyor yeniden
Elifaydn İşte annesi olarak siz daha iyi biliyorsunuz farkındasınız kaç günde kaç kilo aldığını , doktorlar genel totale bakıyorlar , benim kızımda alerjik bebek 3 hafta hiç kilo almamıştı doktora söylememe rağmen genele baktı iyi dedi geçti ama öyle değil
Cucueva Elifaydn haklısınız benim bebeğim de alerjik özelllikle günlük aldığı kiloyu hesaplar doktorumuz yaptığım diyet etkiliyor mu kilo alımını diye ve bu güne kadar üç doktora gittik üçü de günlük aldığını hesapladı doğrusu bu bence de
ElifAlmila55 Kelebekkiz kilosunu biraz düzenlemek için 2 defa30 ml kadar veriyorum. Herzamn değil duruma göre benim doktorum bu sekilde yapmamı önerdi kilosunu az bulduğu için 2 ayda 400 gram düşük yetersiz beslenme demek. Ama yinede doktorum 50 gram 1 aylık süre için iyi diyorsa bildipivar demekki. Meme reddide yaşıyordum uyudupu zamn gece biberon verdim.
YoncAseL Kelebekkiz bi tahlil verin içiniz rahat etsin benim kızımında. Bi rahatsızlığı yoktu kilo almıyodu tahlil yapıldı idrar yolu enfeksiyonu çıktı o yüzden dedim.
iremgg Kelebekkiz ilk 3 ay bebegin gunluk 20-30 gram arasi almasi beklenir, moralinizi bozmayin ama mamaya ve memeye ragmen almadiysa idrar yolu enfeksiyonu geciriyor olabilir, hic belirti vermez cunku o aylarda.
AlperenSevdeG Ben bu konuda doktor dinlemeyenlerdenim.sağlık ocakları mamaya gereksiz yere karşı çıkabiliyo. Eğer kilo normal seyirde değilse devam sütü verilebilir. Tabi bu durum eğer sütünüz yoksa geçerli. Sütüm benim ilk ay cok az oldu ben kendimi anlatamadım bebek sarılık olana kadar mama yok mama yok dediler sonra sarılık olunca ben kimseyi dinlemedim.. Bu seferde bebeğe az cc veriyosun dediler. 3aylık bir bebek en az 90cc içebilir
Heide Kelebekkiz kilomuz ayına göre normal olsada aylik aldığı kilo gercekden az. 500-1000 aradı normal kabul edlyr doktor 50 gram almasnami çok iyi dedi sasrdm yani ben normal çok altnda dye bilyrm bence bska bi doktora daha götürün
kbra2234 Kelebekkiz bebeğinizin aylık en az 500 gram alması lazım süt yetmiyorsa mama verilmeli 50 grama iyi diyen doktorun da neyse🙄