Egekizi Kizlar insta da gordum, 8 aylik bebegine devam sutu yerine, keci sutunu suyla karistirip icirenler var🤔 1 yasina kadar keci sutu 1 yasindan sonra inek sutu veriyorlarmis🤔🤔 bilemedim
Serkanetin Egekizi bende emziremeyen bi annenin mama yerine doğumdan itibaren bebeğini keçi sütüyle beslediğini okudum bi yerde ama doğruluğu nedir bilmiyorum
OlgaArslan Egekizi ben 4 aydan sonra keçi sütüyle büyümüşüm ama şimdi mama varken keçi sütü veren olur mu bilemedim 🤷♀️
aygulusoy Egekizi anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür ama bir yaşından sonra. Bebeğin bağırsakları anne sütü dışında bir sütü hazmetmekte zorlanırmış. Keçi sütü vücutta folik asiti azaltıp kansızlığa sebep olabilirmiş tabii uzun süreli kullanımda. 1 yaşına kadar keçi sütlü bisküvi bile tüketirken dikkatli olunması gerektiğini söylüyorlar.
[silindi] Egekizi şimdilerde anne sürü yoksa mama öneriyorlar ama mama bulmak mümkün değilse alınabilcek durum yoksa eskiden sütü sulandırıp verin derlermiş zaten. Keçi sütü uzun vadede anemi yapabiliyo ve içinde çok yüksek kalsiyum olduğu için böbrek taşo vs şeyler yapabiliyoe ama dediğim gibi çok uzun süre kullanılırsa. Keçi sütünün anne sütüne benzetilme sebebi protein yapıları çok benziyor.