Glcndr [silindi] lağma yaptık doktora götürmeden bi zararı olur mu acaba yaptı kakasını ama doktora götürmedik
[silindi] Glcndr sık lavman yapmak bağırsakları daha çok tembelleştirir. Ayrıca lavman yapmak hastanede sağlık çalışanları kontrolleri ile yapılmalı. Bağırsakların zarar görmesine neden olabilirsiniz evde yapmamaya çalışın
asyanin_annesi [silindi] merhabalar 4 ay 20 günlük kızım var sürekli elleri ve ayakları terliyor nedenini sorabilir miyim önemli bişey mi
[silindi] asyanin_annesi sıcaklardan olabilir. Ama tam olarak emin olmak için muayene ve test yapmak gerekebilir
DuyguDamla [silindi] evet beslenme öncesi altını temizliyorum sonra gazda çıkartıyoruz emme süresi en az 10 dakka en fazla 20 dakka oluyor tek göğüste bitiyo sonra yarımm saat sonra tekrar istiyo anlamış değilim neden böyledir kii
[silindi] DuyguDamla 20 dk aktif bir şekilde emiyorsa hiç uyumadan, diğer göğsünüzü de emzirmeyi deneyin.
DuyguDamla [silindi] birde bebeğim gece uyuduğu zaman 3,5-4 saat sonra acıkıp kalkıyo 2 gecedir bu böyle normalmidir acaba
Yagmurll ephy inşallah bir güne çıkarız 2.5 yaşında bir de kızım var o da anne arıyor çabuk çıksak iyi olur hayırlısıyla
ephy Asyaipek evet ne yapacagımı sasırıyorum ya hep memede kalmam istiyor yada ıkınıyor sıkınıyor kıpkırmızı olana kadar. Her gece böyle :(
Semih-Seval [silindi] çokta yumuşak değil klasik yataklardan acaba üstünde ince elyaf ped var o rahatsız ediyor olabilirmi
[silindi] Semih-Seval olabilir. Bir de bebeklerin omurga sağlığı için 3 yaşına kadar yaylı visco yataklar önerilmez pamuk ince yataklar öneriliyor. Yatak seçiminiz yanlış olabilir
Busrasarelina56- [silindi] merhabalar bebeğim 2 aylık ve uyuduğunda küçük çıt sesine gelemiyor ne yapmalıyım çevrem sese alıştır falan diyor ama yapamıyorum çok fazla uyanıyor yada sesli ortamda da çok zor uyuyor
[silindi] Busrasarelina56- siz sesli ortamda uyuyabilir misiniz? Anne karnındaki sessiz ortamdan yeni çıktılar ve bizim dünyamızda duydukları sesler onlara çok yabancı. Zamanla o seslere alıştıkça uykuları sırasında korkmayacaklar ve “sesli” diye tabir edilen ortamda uyuyabilecekler
Tubishee [silindi] benim bebeğinin de çenesi ve ayakları titriyor 3aya kadar normal bir durum olduğunu ve geçeceğini söyledi doktorumuz için rahatladı.cok üzücü bir durum
Tubishee [silindi] merhaba hocam böyle bir post açtığınız için öncelikle tesekkur ederim.benim oğlum 45 günlük son 20 gündür gündüz hiç uyumuyor diyebilirim sabah 6 -7 gibi uyanıyor gece 1e kadar 1 yada 2 dakika dalıp uyanıyor bunun her uyanması ağlayarak yada bağırarak olmuyor en uzun uykusu 20 bazen binde 1 30 dakika bugün 1kere 30 dk uyudu gerisi hep bikac dakikalikti uyanikkende huzursuz ve gözler uykulu bebeğim neden uyuyamıyor olabilir. Doktor gaz dolu karnı demisti gazdan dolayı dedi ama derin uykuya dalamadan hemen uyanıyor sürekli kollarımda yada ayağımda.
Lina07 Tubishee hazdam3 uyumuyor cmm beniml kizimda oyle doktor gaz var demişti ama sonra gaz damlası aldik o iyi geldi braz dedifin gibi sürekli elimizde karnını rahat ettirecek yer ariyor doktor gaz masajı yapın dedi bide yastığın üstüne ters çevirip bırakıyorum 3 dk 5 dk falan ama gündüz uyumuyor Hiç gece uyuyor 11 gibi uyuyor aksam
[silindi] Tubishee doktorunuz nedenini söylemiş zaten gaz. Beslenme sonrası gazını güzelce çıkartın sıcak bir banyo yaptırıp karnına gaz masajı yapın ve emzirip uyutmaya çalışın. Sizde yediklerinize dikkat edin gaz yapıcı şeyler yemeyin
Sevimli 7 aylık kızım var özel bölgesinde mantar oldu. Krem kullanıyoruz. Bunun nedeni nedir ? Nelere dikkat etmem gerek acaba ? Islak mendili bırakdım pamuk ve su kullanıyorum. Yazarsanız çok seviniirm
[silindi] Sevimli ıslak bırakmamaya özen gösterin temizledikten sonra mutlaka kurulayın ve bazen bezler mantara sebep olabilir bezinizi değiştirmeyi deneyin
Coskun [silindi] benım bebegım 1 ay15 gunluk kakasını cok zor yapıyor her sabah bır cay kasıgı zeytınyagı verıyorum zararı varmı bıde ellerıyle hep basını tutuyor
[silindi] Coskun bağırsakları ve midesi zeytinyağını sindirebilecek kadar gelişmiş durumda değil. İçirmek yerine masaj yapın
ilayyda23 [silindi] 2 gün normal doğum yaptım bebeğim kakasını yapmıştı fakat yememiş . Doğum olduktan sonra ağlama sesi hırıltılı olduğu için yoğunbakıma aldılar . Solunum sıkıntısı varmış . Dış dünyaya adapte olamamış dediler tahmini kaç gün sonra alabilirim bebeğimi . Tedaviye başlamışlar ve tedaviye yanıt vermiş dediler
Snglymn [silindi] merhaba bebeğim 17 günlük ve iki saatte bir uyanmıyor ne yapmalıyım özellikle banyodan sonra 4 saati bile buluyor
[silindi] Snglymn illa 2 saatte bir uyanmasına gerek yok. Eğer sarılık durumu yoksa süreyi 3 saate çıkartabilirsiniz
Meryemerdal @[silindi] Benim bebeğim doğduğu hafta sarılık oldu gözlerinde ve yüzünde belirgindi şuan 55 günlük ama hala geçmedi, bu normal mi? Ne kadar sürede geçmesi beklenir
Tuannam Azragul bizde de o durum var malesef bizde 2ay 5 gun olduk halen bide bugun iki gun dur saatlerce ac kalıp yatıyor yaemeden kafayı yedim resmen bir bebek ac yata bilirmii