Arkadaşlar Trt belgesel izliyorum şuan çok ilginç şeyler öğrendim. losyon şampuan parfüm aklınıza gelen dışardan aldığımız ne varsa hamileyken kullandığımızda bebeğimize de geçiyormuş ve hormonlarını etkiliyormuş yani erkek bebek bekliyorsak dişil hormonları daha yüksek olabiliyormuş aman dikkat. Belgeselde hamile kadının eşi deney için kendi kullandı hem de bebekler için olan şampuan ve losyonu. Deney sonucunda adamın vücudundaki BPA değeri 110 kat arttı. Bir de bebeklerimiz için olan ürünler bunlar düşünün. Ben şahsen bebeğime sadece dalin şampuan ve pişik kremi kullanıyorum kimyasal olarak losyon vs hiç almadım zeytinyağı kullanıyorum. Kimyasallardan uzak duralım. Plastik şişelerden su içmeyelim kendi şişemizi taşıyalım yanımızda. Hem doğaya da zarar veriyoruz işlediğimiz en büyük günahlardan biri. Aynı şekilde plastik oyuncak almayın onları ağzına götürüyor ellerine sürüyor. Zaten piyasadaki ürünlerin hemen hemen hepsi çinde üretiliyor (menşei farklı bir yer yazsa bile) Ne kadar zararlı olduğuna anlatmama gerek yok. Bilinçlenelim bunlar bizim çocuklarımız, kendi ellerimizle onları zehirlemeyelim, kapitalizmin oyunlarına gelmeyelim. Yeni bir ürün çıkınca sırf çok sevimli veya herkeste var diye ALMAYALIM. Reklamlar bilinçaltımıza mesaj gönderiyor olabildiğince kendimizi tutalım sadece ihtiyacımız varsa alalım. Şimdi ‘amaaan nolacak ben kullandım bir zararını görmedim, bizim annelerimiz de kullanmış’ demeyin siz bunun zararını bugün görmezsiniz ama iki nesil sonra torununuzdan çıkabilir. Belgeselin adı “Vazgeçiyoruz” lütfen izleyin. Benim düşünce şeklim değişti. Tüketim çılgınlığına son.
Sevgili anneler bu postun altına kullanmayı bıraktığımız ürünleri gerek görmediklerimizi tasarruf ettiğimiz şeyleri yazalım. Ve şuan benim aklıma gelmeyen sizin farkettiğiniz başka konuları da.
Birbirimizden öğrenelim, öğretelim, bilinçlenelim.